PLANINSKO DRUŠTVO

       ŠEMPETER

 

vabi vse ljubitelje gora in narave na

 

21. POHOD PO STOPINJAH

VALENTINA STANIČA

dne 29.03.2014 ob 5.30 uri

 

katerega organizira PD Valentin Stanič iz Kanala.

Zberemo se pred gostiščem Nekropolis, odkoder se z izrednim avtobusom odpeljemo proti Ljubljani, Ajdovščini, Novi gorici do Solkana kjer je tudi začetek pohoda. Pohod poteka na relaciji SOLKAN – SABOTIN – VRHOVLJE – KORADA –KANAL .Tisti z manj kondicije bodo lahko prehodili samo del poti Solkan – Sabotin – Vrhovlje in tam jih bo počakal avtobus in jih odpeljal do pod Korade. Od tu bodo šli peš do koče na Koradi in se nato odpeljali v Kanal ali pa šli tudi peš. 

Na poti nas spremljajo čudoviti razgledi na Sveto goro, Trnovsko planoto, Goriško ravnino, seveda pa nas spremlja prekrasen pogled na smaragdno Sočo. Po grebenski poti so dobro vidne sledi srditih bojev, ki so bili v teh koncih med prvo svetovno vojno. Korada z 812 n.m. bo najvišja točka našega pohoda.

Pot ni naporna in je primerne za pohodnike vseh starosti, zahteva pa nekaj kondicije, sploh za tiste, kateri nameravajo prehoditi celo pot.

Ne pozabite na planinske čevlje, pohodne palice, pa tudi kakšen anorak in kapa se lahko znajdeta v nahrbtniku.

Prijave s pristojbino 16 EUR   sprejemamo do srede 26.03.2014, oziroma do zasedbe avtobusa na telefon 5701 944 ali 031 501 244.

Če se prijavite ste tudi nosilec stroška. Za dijake in študente je cena polovična, za otroke do 12 leta starosti je brezplačno.

 

POJDITE Z NAMI PO STOPINJAH  PRVEGA SLOVENSKEGA ALPINISTA, GORIŠKEGA HUMANISTA  IN PROSVETLITELJA VALENTINA STANIČA!