PLANINSKO DRUŠTVO

ŠEMPETER

 

 

vabi vse ljubitelje narave na

 

 

 

                   SVEČINSKO POT – SLOVENSKE GORICE           

                   v soboto, 27. 10. 2007, ob 7.00 uri

 

Zberemo se pred restavracijo Rimljan, od koder se z izrednim avtobusom odpeljemo proti Celju do Maribora, kjer se nam pridruži naš planinski prijatelj Franček Hribernik, in naprej do Sv. Jurija, kjer bomo imeli ogled kmetije Drajzibner in degustacijo.

Po krajšem postanku nadaljujemo našo pešpot na Palčki vrh, kjer so ostanki fosilov panonskega morja, na tem kraju je tudi najvišji razgledni stolp (32m). Potem pa po Vinskih goricah do Šentilja in po srčni poti do Feršakov ob reki Muri.

Pot ni zahtevna in je primerna za vse starosti, saj jo bomo prehodili v dobrih štirih urah. Okoli 14. ure pa bomo imeli kosilo v Razman hramu.

Na začetku poti bo možno kupiti tudi dnevnik Svečinske poti.

Ne pozabite na  pohodniške palice, primerno obutev in obleko, kajti jesenski dnevi so že hladni, vreme pa nepredvidljivo.

Prijave in pristojbino za prevoz 12 EUR zbiramo do srede, 24. 10. 2007, oz. do zasedbe avtobusa, na telefon 570 19 44 ali 031 501 244, če se prijavite ste tudi nosilec stroškov. Za dijake in študente je cena polovična, za otroke do 12 let brezplačno.

 

POJDITE Z NAMI V SLOVENSKE GORICE!