PLANINSKO DRUŠTVO

ŠEMPETER

 

 

Vabi na

 

tridnevni izlet od 24. 6. do 26. 6. 2011 ob 4. uri

SEVERNI VELEBIT, OTOK PAG, VELIKO RUJNO

 

V zgodnjih jutranjih urah se zberemo  pred restavracijo Nekropolis, od koder se z avtobusom odpeljemo  proti severnem Velebitu.

.

Prvi dan – 24. 6.: Vožnja avtocesta Zagreb – Otočac in preko Krasna do planinskega doma na Zavižanu. Ob 9.00 uri start treking pohoda po Primožičevi poti v smeri Gromovača - Rosijevega zavetišča, kjer bo odmor in malica iz nahrbtnika. Skupina z manj moči se vrača nazaj do planinskega doma Zavižan, kjer jih bo čakal avtobus in jih peljal preko Sv, Jurija, Jablanca na Alan, za to pot bomo potrebovali tri do štiri ure. Skupina z več moči bo nadaljevala po Primožičevi poti naprej  do Alana, kjer nas bo čakal avtobus, za to pot bomo potrebovali šest do sedem ur. Ob 16.30 uri se obe skupini odpeljeta iz Alana, ob jadranski magistrali mimo Karlobaga, Starega grada do Posedarji do penziona PAVLIKA, kjer bo osvežitev in večerja.  Za vse napor ko hodiš po severnem Velebitu in  Primožičevi poti si poplačan s čudovitimi razgledi in hoji po nadelani poti, ki vodi ob vznožju vrhov.

Drugi dan – 25. 6.:

Od 7. do 8. ure zajtrk, ob 8.30 odhod in vožnja na otok Pag.

Ob 9.45 start peš pohoda do vrha otoka do veternih elektrarn, pogledali si bomo ostanke starega mesta Pagusa. Ob 11.00 povratek do avtobusa in vožnja do mesta Kolan, do domače sirarne. Ogled in degustacija sira, vina, pršuta in oliv. Ob 14.00 povratek v mesto Pag, ogled mesta in muzeja  soli in čipk. 15.30 kosilo v bližini plaže, kjer bo tudi možno kopanje. Povratek v penzion Pavlika v večernih urah. Ob 20.00 večerja in živa glasba.

Tretji dan – 26. 6.

Od 6. do 7. ure zajtrk, ob 7.30 odhod do mesta Milovo poleg Starega grada, treking do Velikega Rujna za kar bomo potrebovali od tri do štiri ure. Ob 13.00 kosilo iz podpeke na domačiji na Velikem Rujnu. Ob 15.00 odhod proti parkirišču s kombiji do mesta Stari grad. Možnost kopanja, malica okoli 18.00 ure in odhod proti Sloveniji.

Vsi izleti so vodeni z lokalnimi vodiči. Prvi dan je potrebno imeti seboj hrano in pijačo, ker na poti ni nikjer možno organizirati malice ali kosila.

Ne pozabite; za pohode so obvezno planinski čevlji, primerna obleka, pohodniške  palice in zadostna količina vode. Ker se bomo gibali po soncu, ki je koncem junija že močno ne pozabite na zaščitno kremo.

V ceno je vključeno:

- 2x polpenzion in prenočišče v dvoposteljnih sobah s kopalnico in WC

- izlet na severni Velebit z plačano vstopnino

- izlet na Pag, vstopnina za muzeje, degustacija in kosilo

- izlet na Velik Rujno, vstopnina v NP, kosilo in malica ter prevoz

- prevoz z avtobusom turistične kategorije.

V ceno ni vključeno dodatno zavarovanje.

Cena celotnega aranžmaja je 195,00 EUR po osebi za nečlane društva, za člane društva pa 180,00 EUR. Prijave sprejemamo do 30. 3. 2011 oz. do zasedbe avtobusa na telefon 5701 944 ali

031 501 244, ob prijavi je potrebno plačati 100 EUR akontacije, ostanek je možno poravnati takoj ali najkasneje do 1. 6. 2011. Za dijake in študente je cena 150 EUR. Za prestop državne meje potrebujemo veljaven osebni dokument.

 

POJDITE Z NAMI UŽIVAT MORSKI ZRAK TER LEPOTE PLANIN IN VODE, KI JIH PONUJA POKRAJINA!