PLANINSKO DRUŠTVO

ŠEMPETER

 

 

 

Vabi vse ljubitelje planin na

 

 

Pohod po VERTOVČEVIH POTEH

v nedeljo, 18. 11. 2007, ob 6.00 uri

 

Zberemo se pred restavracijo Nekropolis, od koder se z izrednim avtobusom odpeljemo proti Ljubljani, Razdrtem, Vipavi do vasice Ustje. Kjer se prične naša pešpot proti Dolenjam, Planini, Ostrim vrhom, Potoku do Šmarja kjer bo daljši postanek, tisti z dovolj moči bodo po počitku nadaljevali pot proti Vertovčam, Tevčam in Uranja do izhodišča pri hrastu v Ustjah. Udeleženci z manj moči pa se bodo od Šmarja naprej lahko peljali z avtobusom.

Ob lepotah narave si bomo lahko popotniki ogledali razstavo v cerkvi Sv. Marjete nad Dolenjami in cerkev Sv. Kocijana  na Planini. Tu bodo domačini postregli s čajem, kavo in domačimi dobrotami, prav tako tudi v Tevčah in Uhanjah. Odličnega domačega vina na vsej poti ne bo manjkalo. Na mnogih točkah nas bo očaral prelep pogled na Vipavsko dolino z obronki Trnovskega gozda, Nanosa in Vipavskih gričev vse do Furlanije. Pri gasilskem domu v Šmarjah bo na voljo topla malica. Na Vrtovčah bo domače društvo pripravilo prikaz kuhe žganja.

Skupne hoje je od 4 do 5 ur in je primerna za vse starosti. Ne pozabite na primerno obutev, obleko in pohodniške palice.

Prijave s pristojbino 10 EUR pobiramo do srede, 14. 11. 2007 oziroma do zasedbe avtobusa, zvečer 57 01 944 ali 031 501 244.

Če se prijavite ste tudi nosilec stroškov, za dijake in študente je cena polovična, za otroke do 12 let pa brezplačno.

 

 

POJDITE Z NAMI NA ČUDOVIT JESENSKI SPREHOD!