PLANINSKO DRUŠTVO

ŠEMPETER

 

 

Vabi vse ljubitelje gora na enodnevni izlet

 

 

ČEZ REBRO V VRBO

v soboto, 08. 2. 2014 ob 6.30 uri

 

 

Zberemo se pred gostiščem Nekropolis, od koder se bomo z izrednim avtobusom odpeljali proti Ljubljani, Kranju, Žirovnici do Završnice kjer se prične naša peš  pot, po kateri se bomo spustili do vasi Žirovnica. Na kulturni praznik bomo obiskali pesnikovo deželo, ki je domačini imenujejo tudi Kašarija in obsega 10 vasi: Moste, Žirovnica, Breg, Selo, Zabreznica, Breznica, Vrba, Doslovče, Smukač in Radine. Iz teh krajev, poleg Franceta Prešerna izhajajo tudi pisatelja Fran Saleški Finžgar in Janez Jelen, slovenski jezikoslovec Matija Čop in čebelar Anton Janša. Po teh vaseh poteka Pot kulturne dediščine, ki jo bomo mi prehodili, v Vrbi pred Prešernovo hišo pa bomo prisluhnili proslavi. Našo pot bomo končali v Begunjah, kje se bomo lahko okrepčali v Avsenikovi gostilni.

Pot ni naporna in je primerna za pohodnike vseh starosti in ljubitelje kulture.

Prijave s pristojbino 15 EUR sprejemamo do srede 05. 02. 2014 oz. do zasedbe avtobusa,  na telefon 5701 944 ali 031 501 244.

Če se prijavite ste tudi nosilec stroškov. Za dijake in študente je cena polovična, za otroke do 12 let starosti je brezplačno.

 

 

POJDITE Z NAMI PO POTEH KULTURNE DEDIŠČINE!