PLANINSKO DRUŠTVO ŠEMPETER

Šempeter v Savinjski  dolini

VABI

v soboto, 13. 2. 2016 ob 7. uri na pohod

VREMŠČICA (1.027 M)

Zberemo se pred gostiščem Nekropolis v Šempetru, od koder se z izrednim avtobusom odpeljemo proti Primorski. Avtocesto zapustimo na izvozu za Senožeče in se peljemo do Gabrč, kjer se prične naša pešpot. Pot se zložno vzpenja, najprej skozi gozd, nato pa po travnikih, kjer se nam odpirajo lepi razgledi. Do vrha Vremščice pridemo v dobrih 2. urah.

Vremščica je pogorje, ki se razteza med Senožečami, Pivko in Divačo. Najvišji vrh pogorja je Velika Vremščica. Razgled z vrha sega od Dolomitov, Julijskih Alp, prek Nanosa do Kamniško Savinjskih Alp ter prek Javornikov, Snežnika in Slavnika do Jadranskega morja. Tu je tudi žig slovenske planinske poti. 

Privoščili si bomo torej lepe razglede in po potrebi  malico iz nahrbtnika.

Po počitku si bomo najprej  ogledali cerkev Svetega Urbana na Vremščici , do katere je približno 10 minut, nato pa se bomo vrnili  po isti poti do Čamparjevega vrha, kjer bomo zavili levo in nadaljevali po Magajnovi poti do Famelj. Tu nas  bo  čakal avtobus. Odpeljali se bomo proti Divači do gostilne pri  Čotniku, ki ima tudi bogato ponudbo jedi.

Skupaj hoje je  5 ur.

Oprema: priporočamo planinske čevlje, palice, če bo burja tudi primerno obleko za zaščito pred vetrom. Pot je primerna za vse in je  dobra za nabiranje kondicije.

Od udeležencev pohoda pričakujemo, da bodo z donacijami oz. prostovoljnimi prispevki pokrili strošek  pohoda.

Pijave sprejemamo do srede 10. 2. 2016, oziroma do zasedbe avtobusa.

Prijave: 031 501 244 ali 570 19 44 zvečer.

PREŽIVITE LEP DAN V DOBRI DRUŽBI!