PLANINSKO DRUŠTVO

        ŠEMPETER

 

vabi vse ljubitelje gora in

pohodništva na

VRTAČO (2181 m)

v soboto 05.. septembra 2015 ob 7.00 uri

 

Zbrali se bomo v Šempetru pri Nekropolisu in se z avtobusom odpeljali preko Kamnika, Kranja in Tržiča na Ljubelj, kjer bomo pod smučiščem Zelenica parkirali. Turo bomo pričeli po markirani poti, katera je speljana ob smučišču po cesti in deloma tudi po smučišču. Pot se vseskozi vzpenja in nas v 1 uri in dvajset minut pripelje do doma na Zelenici, kjer se bomo malo spočili. Od doma bomo nato nadaljevali levo ob smučišču in nato desno preko druge proge v gozd in manjšega melišča. Pot se po južnih pobočjih Vrtače prečno vzpenja skozi gozd in preko melišč. Višje nas razpotje usmeri na desno in se pričnemo strmeje vzpenjati skozi rušje in kasneje po travnatem terenu. Nato pot zavije levo preko strmega kamnitega terena in nas kasneje pripelje na strmi izpostavljen greben Vrtače. Greben se višje položi in kmalu stopimo na vrh Vrtače (2.20 ure). Sledi počitek in nato se vračamo po isti poti preko doma v Zelenici do parkirišča pod smučiščem. Tu zaključimo turo in se odpeljemo v Šempeter.

 

OBVEZNA OPREMA: čevlji in oblačila, pohodne palice, pelerina, kapa, zaščitna krema, rezervna oblačila ter dovolj vode in malica v nahrbtniku.

 

Prijave s pristojbino 18 EUR za prevoz sprejemamo do srede 02.09.2015 oziroma do zasedbe avtobusa na telefon 5701-944 ali 031 501 244. Če se prijavite ste tudi nosilec stroška. Za dijake in študente je cena prevoza polovična, za otroke do 12. leta pa brezplačno.

 

PRIDRUŽITE SE NAM NA LEPI VRTAČI!

VABLJENI!