ŠTD VINICA

 

Vabilo na pohod

po Župančičevi poti

od Dragatuša do Vinice

 

V soboto, 9. 6. 2012, prirejamo 15. jubilejni pohod po Župančičevi poti. Zborno mesto bo v Vinici od 7.30 do 8.30 ure kjer se bo pobirala štartnina, ki znaša 10 eur in zajema prevoz iz Vinice v Dragatuš, spominsko darilo, topli obrok na cilju v Vinici. Začetek pohoda bo v Dragatušu okrog 9. ure, kamor se boste iz Vinice, kjer bo zaključek pohoda, pripeljali z avtobusom.

 Pohod je tradicionalen. Je razpoznaven kulturno športni dogodek, privlačen tako za športnike, kulturnike in etno ljubitelje Bele krajine, njene narave, ljudi in njih značilnosti.  

Župančičeva pot od Dragatuša do Vinice je poznana po vsej Sloveniji in širše. Na pohodu boste lahko uživali tako ljubitelji športa kakor kulture. Kot vsako leto, se bo rdeča nit tradicionalno začela odvijati v Dragatušu. Nato bomo na posameznih točkah pohodnikom predstavili značilnosti krajev. Poskrbeli bomo tudi za vodenje pohoda, na vmesnih točkah bo možnost osvežitve. Pohod traja 3 do 4 ure in je primeren tako za mlajše kakor tudi za starejše.

Na zaključku, ki bo v Vinici, se bo pohod prelevil v sejemsko dogajanje, kjer bo sprejem pohodnikov. Predstavili se bodo domačini iz širše okolice. Predstavljali bodo svoj kraj, njegove značilnosti, kulinariko in ljudsko izročilo. Zaključili bomo s kratkim kulturnim programom.

 

Prijave zbiramo na telefonski številki: 041/292-140 ali elektronski pošti: stdvinica@gmail.com.

 

Prisrčno vabljeni!

 

V Vinici, 13. 5. 2012                                                           ŠTD Vinica