PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA, 3302 GRIŽE

Mladinski odsek

 

 

VABILO NA POHOD PREKO PETIH VRHOV (Bukovica-Kotečnik- Gozdnik- Kamnik- Hom)- » Savinjska planinska pot «

 

Mladinski odsek PD Zabukovica vas v sredo, 26.decembra 2007 (Štefanovo, Dan samostojnosti) vabi na zanimiv planinski pohod preko petih vrhov Savinjske planinske poti.

Zbrali se bomo v Migojnicah pri Domu Svobode točno ob 6,30 uri ter se napotili prijetnim dogodivščinam naproti. Pot nas bo vodila mimo Rebra proti vrhu Bukovice (582 m), kjer bomo imeli v planinski koči prvi postanek in čas za jutranjo kavico ali čaj, pritisnili pa si bomo tudi  prvi žig Savinjske planinske poti. Pot nas bo naprej vodila v vas Zabukovico in mimo križa v Kurji vasi proti kmetiji Beškovnik. Tu bomo skočili na vrh Kotečnika (772 m) in si odtisnili drugi žig. Vrnili se bomo do Beškovnikovih in po krajšem počitku  pot nadaljevali v smeri »Festnge« in mimo vikendov po grebenski poti do vrha Gozdnika (1092 m). V bivaku si bomo odtisnili tretji žig Savinjske planinske poti in seveda tudi malo pomalicali. Naprej bo sledil spust proti Lovski koči pod Gozdnikom (Kotnikova domačija - 658 m), v naš dnevnik Savinjske planinske poti si bomo odtisnili četrti žig. Še naprej se bomo spuščali v dolino ter se mimo dveh mostov  povzpeli preko Počivalnikovega sedla na vrh Kamnika (857 m). Počitek bomo izkoristili med drugim tudi za žigosanje dnevnika Savinjske planinske poti s petim žigom. Z vrha bomo v lepem vremenu že videli cilj našega pohoda-Hom (607 m). Da bomo prišli do tja pa se bo potrebno spustiti v Zahom in po krajšem strmem vzponu bomo poiskali  toplo zavetje v planinskem domu PD Zabukovica. Sledilo bo prijetno druženje vseh udeležencev pohoda, kjer ne bo manjkalo dobre kapljice in jedače. V odmoru si bomo odtisnili šesti žig Savinjske planinske poti. V večernih urah bo sledil samo še spust v Migojnice na začetek našega potepanja.

 

Čiste hoje bo kar precej- za okrog devet ur se je bo nabralo brez  vmesnih počitkov. Bo pa sigurno lepo in prijetno, saj bo ta pohod tudi zadnja akcija PD Zabukovica v letu, ki se izteka in si bomo na koncu, čeprav utrujeni, veselo nazdravili za varen korak in srečno 2008!

Prispevek vsakega udeleženca pohoda je 7 €, v tem je zajeta postrežba s hrano in pijačo na Homu, del stroškov bo pokril Mladinski odsek PD Zabukovica. Malica in ostale dobrine na  pohodu so iz nahrbtnika vsakega posameznika.

Prijave so obvezne do vključno nedelje, 23.12.2007, na mobi 041-688-055 pri Bogomilu Polavder-Milanu.V primeru slabih vremenskih razmer lahko organizatorji prilagodimo pohod razmeram primerno, udeležba na pohodu je na lastno odgovornost.                                                     Vabljeni in nasvidenje!!!!