PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA                                    

3302 GRIŽE

vabi planinske navdušence na  8.BOKOTOV POHOD  (v spomin na našega prijatelja   Andreja Štormana - Bokota), ki bo v soboto, 28.novembra 2009.

Lani smo opravili prvi del planinske obhodnice »PO POTEH ANDRAŽA« in prav je, da jo letos zaključimo. Ker smo pravi planinci, bomo omenjeno obhodnico prehodili v celoti v vsej njeni dolžini. S hojo bomo pričeli v Andražu nad Polzelo, kje bomo pustili svoje jeklene konjičke. Po kavici v bistroju Gričar (KT1, 400 m.n.m.) bomo pot nadaljevali v dolino in navzgor proti domačiji Vaga (KT 2-400 m.n.m.) ter naprej do domačije Zg.Koška v Šentilju (KT 3-465 m.n.m.). Sledil bo vzpon proti vrhu Sevčnika (KT 4-562 m.n.m.) in spust proti domačiji Jan (KT 5-490 m.n.m.). Od tu dalje ne bo daleč do domačije pri Pepču (KT 6-380 m.n.m.) in še nižje do Vodostečne (KT 7-294 m.n.m.). Takoj zatem bomo prečkali cesto Polzela-Velenje in se podali proti domačiji Bajht (KT 8-385 m.n.m.). Pot nas bo dalje vodila mimo rojstne hiše Neže Maurer do kužnega znamenja (KT 9-430 m.n.m.). Tudi letos bo glavni cilj našega pohoda Gora Oljka s svojim planinskim domom in kulinaričnimi dobrotami (KT 10-733 m.n.m.). Po daljšem  počitku, malici in prijetnem druženju se bomo v poznih popoldanskih urah preko Dobriča spustili do našega jutranjega izhodišča v Andraž nad Polzelo. Zmerne skupne hoje brez počitkov bo skupaj za dobrih 5 ur. Glede na vremenske razmere so možne tudi spremembe načrtovane poti. Oprema naj bo primerna zimskim vremenskim razmeram: rokavice, kapa, topla obleka , uhojeni planinski čevlji z dobrim podplatom, pelerina, pohodne palice,..Tudi malica in »železna rezerva« naj ne manjkata v nahrbtniku ter obilica dobre volje, ki jo je vedno na naših skupnih poteh trosil tudi  Boko.

Zbrali se bomo ob 7.00 uri na parkirišču blagovnice Mercator/bivša Era v Žalcu, malo počakali zamudnike, potem pa se na žalskem pokopališču poklonili spominu na naša prijatelja Evo in Bokota. Za prevoz do izhodišča in zaključka naše poti bomo poskrbeli z lastnimi prevozi. Organizacija in pogostitev na Gori Oljki bo vsakega odraslega udeleženca stala 10 €, študente in srednješolce 5 €, osnovnošolce pa nič. Prijave so obvezne do vključno petka, 27.11.2009 pri organizacijskem vodji Bogomilu Polavder-Milanu na mobi: 041-688-055.

Planinski pozdrav in nasvidenje !!