Planinsko društvo

ZABUKOVICA

 

 

 

VABI NA PLANINSKI IZLET

 

POKLJUKA- BLEJSKA KOČA NA LIPANCI ( 1630m ) - DEBELA PEČ ( 2014 m )

 

 v soboto, 25.oktobra 2008

 

Pokljuško planoto na njenem severozahodnem robu ločuje od ledeniške doline Krme strm greben z vrsto lahko dostopnih razglednih vrhov. Prvi dvatisočak v tem grebenu je Debela peč, travnat vrh, s katerega boste lahko uživali v razgledu na Triglavsko pogorje, Pokljuko, Bohinjske gore, na vzhodu pa boste v lepem vremenu onkraj doline Save opazili Karavanke in za njimi Kamniške Alpe.

 

Zbrali se bomo ob 5.45 uri v Migojnicah,pri pisarni društva in ob 6.00 uri na avtobusni postaji v Žalcu. Pot nas bo vodila proti Gorenjski,vse do Bleda,kjer se odcepimo za Pokljuko in se peljemo do parkirišča na planini Javornik. Od tu imamo dobro uro hoje do Blejske koče na Lipanci. Po kratkem počitku bomo nadaljevali pot proti Debeli peči. Če bo vreme dopuščalo se bomo proti vrhu podali preko Lipanskega vrha,ali pa bomo šli po lažji poti proti vrhu. Hoje do vrha bo v obeh primerih eno uro in pol. Vrnili se bomo nazaj na Blejsko kočo na Lipanci,ki je odprta skozi vse leto in bo možno kupiti topli obrok. Od tu nas bo čakal le še spust do našega izhodišča,kjer nas bo čakal avtobus.

 

Zmerne hoje bo za 4,5 do 5ur. Vsi pohodniki naj bodo primerno obuti (planinski čevlji) in ne pozabite na topla oblačila (kapa,rokavice…),zaželene so tudi pohodne palice. Hrana in pijača iz nahrbtnika.

 

Cena za avtobusni prevoz je 15 €,za mladino pa polovično.

 

 

Prijavite se pri Andreji, na telefon 041-311-139 do vključno četrtka 23.10.2008 do 12.ure,oziroma do zasedbe mest na avtobusu.

 

 

 

VABLJENI VSI LJUBITELJI NARAVE IN NAŠIH GORA!