PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA, 3302 GRIŽE

Vodniški odsek

vabi prijatelje planin na  potepanje po Donački gori, ki se bo dogajalo v nedeljo, 03. aprila 2016.

Zbor prijavljenih udeležencev bo ob 7,00 uri pri Domu Svobode v Migojnicah, dalje pa bomo pobirali prijavljene tudi v Žalcu na AP in po potrebi še kje.

Z ustreznim prevoznim sredstvom se bomo prepeljali mimo Celja, Šmarja pri Jelšah in Rogaške Slatine do Rogatca in do našega izhodišča pri cerkvi Sv. Jurija v istoimenski vasi (320 mnm).

Dalje nas bo označena planinska pot vodila po južnem in vzhodnem pobočju vse do vrha 884 mnm visoke Donačke gore. Zadnji del poti je precej strm in za vsak slučaj opremljen tudi z varovalno jeklenico in klini.

Po počitku in žigosanju planinskih dnevnikov bo sledil spust na drugo stran gore mimo spominske plošče v spomin dr. Ernstu Froelichu, ki je tu leta 1853 nadelal pot na Donačko goro, ki je  hkrati tudi prva označena planinska pot v Sloveniji, do  Rudijevega doma (590 mnm). Tu bo daljši počitek in čas za okrepčilo ter prijetno druženje.

Ob dogovorjeni uri se bomo sprehodili po spodnji poti nazaj do našega jutranjega izhodišča pri cerkvi Sv. Jurija in se s prevoznim sredstvom podali  v smeri Savinjske doline.

Sama pot ni zahtevna razen krajši zadnji del poti pod vrhom, po dogovoru so možne  tudi različne izpeljanke poti. Za celotno krožno pot bomo porabili okrog 4 ure zmerne hoje brez vštetih počitkov.

Oprema udeležencev naj bo primerna vremenskim razmeram, planinski čevlji so obvezni, po želji tudi pohodne palice; v nahrbtniku naj ne manjka malica in dovolj tekočine, možnost toplega obroka tudi v Rudijevem domu.

Prijave so zaradi organizacije prevoza obvezne pri org. vodji pohoda Bogomilu Polavder-Milanu, PLV,  telefon 041-688-055 ali milan.polavder@gmail.com do vključno sobote, 02.04.2016.

Varen korak in srečno na naših skupnih poteh tudi v letu 2016!