Planinsko društvo                                

 ZABUKOVICA

vabi na izlet na

GOLIC0-1836m

v soboto 22. maja 2010 ob 6.00 uri iz Zabukovice

 Golica ne dela močnega vtisa ne z velikanskimi stenami ne s svojo višino. Toda maja, ko se na južnih pobočjih odprejo cvetovi tisočev in tisočev narcis (po domače ključavnice), je to najlepša gora v Karavankah.

Zbrali se bomo ob 5.45 uri na AP na Glaziji, ob 6.00 uri izpred Sipexa (bivša Minerva) Zabukovica in ob 6.10 uri izpred pisarne društva Migojnice in ob 6.20 na AP v Žalcu.

Ponujamo vam dve različice poti tako, da se vsakdo odločil po svojih željah in fizični pripravljenosti:

-PRVA SKUPINA se bo v slabih treh urah sprehodila čez Španov vrh (1334m) do Doma Pristava v Javorniškem rovtu (975m) in si (poleg narcis ob in na poti) ogledali botanični vrt- Zoisov park;

-DRUGA SKUPINA bo v dveh urah prišla do Koče na Golici(1582m) in po daljšem postanku nadaljevala na vrh Golice in po grebenu Suhe v naslednjih slabih treh urah prišla do Doma Pristava, kjer se bo združila s prvo skupino.

Izlet je lažji in bo v vsakem vremenu. Hrana iz nahrbtnika, možnost tudi nakup toplega obroka na kočah.

Potrebna oprema: planinski čevlji, po želji tudi pohodne palice, oblačila glede na vremenske razmere.

Prijave zbiramo do srede, 19. maja 2010. Cena prevoza je 16€ po osebi, otroci in študentje plačajo polovično ceno. Za prijave in vse informacije pokličite organizacijsko vodjo ANDREJO BORŠTNER, Tel: 041-311-139. 

Golica je tudi ena izmed vrhov v knjižici »60 vrhov nad 600m za 60 let PD Zabukovica«, zato boste knjižico po ceni 2€ lahko kupili na samem izletu. 

VABLJENI VSI LJUBITELJI NARAVE!