Planinsko društvo

ZABUKOVICA

 

 

vabi na planinski izlet na

JALOVEC

v soboto, 4. septembra 2010

 

 

Z naročenim avtobusom se bomo odpeljali čez Kranjsko goro na Vršič.

Od tu nas bo vodila markirana planinska pot proti Zavetišču pod Špičkom. Približno na polovici poti proti zavetišču, krenemo desno proti Jalovcu. Pot se po večini vzpenja po prisojnih pobočjih, višje pa preide v bolj kamnit svet, kjer pridemo na razpotje. Nadaljujemo levo (naravnost Jalovška škrbina in Tamar) po poti v smeri skalnatih pobočij Goličice. Razmeroma lahko pot pa nam nato zaustavi stena Goličice. Pred vstopom v plezalni del poti nas tabla obvesti, da bomo vzpon nadaljevali po zelo zahtevni poti. Med vzponom po steni Goličice pa nam je v pomoč le nekaj skopo odmerjenih varoval. Višje strmina popusti, pot pa nas pripelje na melišče po in ob katerem se nato vzpenjamo. Vse bolj razgledna pot nas nato pripelje do mesta, kjer se nam odpre pogled skozi Jalovški Ozebnik v dolino Tamar. Malo naprej se nam z leve priključi pot od Zavetišča pod Špičkom. Pot se nato ponovno strmo vzpne in nas z nekaj malega varoval po mestoma precej izpostavljeni poti pripelje na glavni greben Jalovca. Nadaljujemo naravnost in razgledna grebenska pot nas hitro pripelje na vrh.  Skupne hoje bo za 5 – 6 ur. 

Sledi spust proti Zavetišču pod Špičkom (počitek) in nato do Koče pri izviru Soče (4 – 5 ur).

 

Hrana in pijača iz nahrbtnika, na Zavetišču pod Špičkom pa je možno tudi kaj kupiti.

Potrebna oprema: dobra planinska obutev, čelada, priporočljive so pohodne palice.

 

Odhod je v soboto, 04. septembra, ob 4.00 uri iz izpred pisarne društva v Migojnicah in ob 4.05 iz AP Žalec. Povratek v poznih večernih urah.

Cena prevoza ob zadostnem številu prijav znaša 18 evrov po osebi, otroci in študentje polovična cena.

 

Prijava je možna do četrtka, 02.09.2010. Za prijave in informacije lahko pokličete na telefonsko številko: 031 533 412 – Jani.

 

VABLJENI VSI LJUBITELJI NARAVE!

 

OPOZORILO:

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu  in  ima plačano letno članarino PZS.