Planinsko društvo

ZABUKOVICA

 

 

 

VABI

 

na KRN in KOBARIŠKI STOL

 

 v soboto 18. in nedeljo 19. julija

 

 

 

Na Krn 2245m najvišji vrh Krnskega pogorja  se bomo povzpeli s planine Kuhinja 1020 m. Hoje do Gominškovega zavetišča, je 3,5 ure. Tu bomo pustili nahrbtnike in nato do vrha še 20 minut. Na koči bomo imeli daljši počitek, kjer se bomo dobro spočili in okrepčali. Če bo vreme lepo, se bomo lahko nagledali morja in Triglava, videti pa se da tudi Kamniško-Savinjske alpe.

Od tu bomo pot nadaljevali do Krnske škrbine in naprej proti Krnskem jezeru 1395m, ki je največje visokogorsko jezero pri nas. Hoje bo za 2,5 ure. Tu bomo malo posedeli in se nato spustili do Lepene, kjer bomo v Domu dr. Klementa Juga 680m prenočil.

Drugo jutro se bomo odpeljali na planino Božca 1270m in se od tam povzpeli na Kobariški Stol 1673m. Na naši poti bomo prehodili le majhen del tega 35 km dolgega grebena, ki sega od Kobarida in v Italijo. Po sestopu nazaj do planine se bomo preko Vršiča vrnili v zgodnjih večernih urah nazaj domov.

 

Prvi dan je pot primerna za planince, ki so dobro telesno pripravljeni, saj bomo hodili cca 8 ur. S sabo imejte dovolj brezalkoholne pijače, prigrizke. Obleka naj bo primerna za visokogorje (nekaj proti soncu, prav tako proti mrazu). Pri sestopu, bomo verjetno imeli še sneg, zato gamaše niso odveč.

 

Avtobus bo iz Celja – Glazija  odpeljal ob 4.00, v Migojnicah bo ob 4.15 in v Žalcu na AP ob 4.25.

 

S sabo imejte planinske izkaznice s plačano članarino zaradi prenočišča, ki je 7 eur.

 

Cena za avtobusni prevoz je 30 eur.

 

Prijavite se pri Alenki, na telefon 031 786-477  do vključno četrtka 16.07.2009.

 

 

 

VABLJENI VSI LJUBITELJI NARAVE IN NAŠIH GORA!