Planinsko društvo ZABUKOVICA

Migojnice 6

3302 Griže

 

                 VABI NA PLANINSKI IZLET

MENINO PLANINO  (1508 m )

 

 v soboto, 08 NOVEMBERA 2008

 

OPIS GORE:

Menina planina je prostrana kraška planota med Gornje grajsko kotlino in Tuhinjsko dolino. Kraško površje je polno vrtač, brezen in kotličev.

Ime je dobila po menihih iz samostana v Gornjem gradu in so jo sprva imenovali Meniha planina. Najvišji vrh Menine planine se imenuje Vivodnik (1508 m), na katerem stoji stolp. Pod vrhom na travnati planoti se nahaja  dom  na Menini planini, nedaleč stran je ledena jama Jespa in pa tudi znano jezero Biba.

 

ZA KOGA:

Vabljeni vsi planinci, ki imate željo po jesenskih barvah in lepih doživetij ter druženja v naravi.

 

ODHODI:

Zbrali se bomo ob 6.00 uri v Celju (Glazija) , ob 6.15 Migojnicah pri pisarni društva in ob 6.30 uri na avtobusni postaji v Žalcu.

 

KAKO:

Pot nas bo vodila v Gornji grad in od tam po poti, ki si jo bomo izbrali na Menino planino. Možnost vrnitve na Črnivec ali Zg. Tuhinj. (krožna pot)

 

OPREMA:

Oprema za lahke kopne razmere. Zmerne hoje bo za 3 ure na Menino in 2 ure za povratek. Vsi pohodniki naj bodo primerno obuti (planinski čevlji) in ne pozabite na topla oblačila (kapa,rokavice…),zaželene so tudi pohodne palice. Hrana in pijača iz nahrbtnika. Dom na Menini planini bo odprt – samo dežurstvo  !!!

 

POVRATEK v poznih popoldanskih urah.

 

 

 

Cena za avtobusni prevoz je 14 €, za mladino pa polovično.

 

 

Prijavite se  na telefon 041-269 744  (Miro) ,do vključno četrtka 06.11.2008 do 12. ure oz. do zasedbe mest na avtobusu.

 

 

 

VABLJENI VSI LJUBITELJI NARAVE IN NAŠIH GORA!