Planinsko društvo

 ZABUKOVICA

 

 

 

 

vabi na planinski izlet na

NANOS (1262 m)

v soboto, 25. aprila 2009

 

 

Nanos je hribovje, ki se med Podkrajem in Razdrtim strmo dviguje nad vzhodnim delom Vipavske doline in jo tako ločuje od Postojnske kotline. Najbolj izrazit vrh Nanosa je Pleša, ki jo večina izletnikov poistoveti s celotnim Nanosom. Z roba Nanosa (zahodno od stolpa) se odpre pogled na Vipavsko dolino, z vrha Pleše pa pogled na Polhograjsko hribovje, Kamniške Alpe in okoliške hribe vse do Snežnika.

 

Do vrha vodi več poti. Mi bomo turo začeli v Razdrtem in se po malo bolj strmi poti povzpeli na vrh. Na Vojkovi koči na Nanosu (1248 m) je žig SPP. Po krajšem počitku na koči (kjer bo možno dobiti tudi topel obrok),  bomo po SPP krenili proti Abramu. Če bomo imeli srečo, nas bo do takrat še počakala kakšna velikonočnica ob poti. Na turistični kmetiji nas čaka drugi žig SPP – Furlanovo zavetišče pri Abramu (905 m). Od tam se vračamo po isti poti do cerkvice Sv. Hieronima, kjer zavijemo na položnejšo pot, po kateri se spustimo nazaj v Razdrto.

 

Hrana iz nahrbtnika. Zmerne hoje je za 8 ur. Cena prevoza ob zadostnem številu prijav znaša 17 evrov po osebi, otroci in študentje polovična cena. Potrebna oprema: dobra planinska obutev, priporočamo pohodne palice in čelado.

 

Odhod je v soboto, 25. aprila, ob 5.45 uri iz AP Glazija, ob 6.00 izpred pisarne društva v Migojnicah in ob 6.05 iz AP Žalec. Povratek predvidoma okoli 19.00 ure.

Prijava je možna do četrtka, 23. aprila. Za prijave in kakršne koli druge informacije lahko pokličete na telefonsko številko: 041 740 753 – Cveto Jančič.

 

VABLJENI VSI LJUBITELJI NARAVE!