PLANINSKO DRUŠTVO

ZABUKOVICA

Migojnice 6, GRIŽE

 

 

 

 

 

 

 

vabi na izlet na

PECO -2125 m

v soboto, 9. februarja 2008 ob 6.00 uri iz Migojnic

 

 

 

 

 

Peca je druga najvišja gora severnih Karavank, le 14m nižja od najvišjega Obirja (njegov najvišji vrh Ojstrc/Hochobir meri 2139m). Zaradi mogočnosti ni čudno, da ravno v njej spi kralj Matjaž. Na severu in jugu je zelo strma, na zahodu in vzhodu pa precej manj. Najvišji vrh je Kordeževa glava (2125 m), drugi Bistriška špica/Feistrizer Spitze (2114m), med njima pa tretji Kočnikov vrh (tudi Suhi vrh, Knips/Knieps, 2109 m). Državna meja med Konečnikovim vrhom in Kordeževo glavo prisoja večino gore Avstriji. Nad Črno in Mežico je vsa prevrtana zaradi rudarjenja. S svincem in cinkom jo je bogato obdaril vulkan, bližnji Smrekovec. Obiskovalcev ji ne manjka; nanjo vodi veliko poti in na njej je precej koč. Vzpon lahko začnemo v Mežici, Črni na Koroškem ali Topli.

Naša pot se bo pričela v Mežici, od hotela »Peca« sredi mesta in nas bo vodila mimo kmeta Graufa na Vrh Šteng 1024 m in po markirani poti do Doma na Peci. Po krajšem oddihu in okrepčilu se bodo bolje pripravljeni podali na Kordeževo glavo.

Vračali se bomo po markirani poti, ki vodi mimo Ninotove (nekoč Tomaževe) koče.

Skupne hoje bo približno 7 – 8 ur in v Žalcu bomo približno ob 19. uri.

 

Zbrali se bomo ob 5.45 uri na Glaziji in ob 6.00 uri izpred pisarne društva in na AP v Žalcu in se popeljemo mimo Slovenj Gradca do Mežice.

 

 

 

PRIJAVITE SE pri Jano Cerjak, tel. 031-533-412 do četrtka 7. 02. 2008 do 12 ure.

Izlet je srednje težaven in potrebujemo izbrani smeri primerno pohodniško opremo, priporočam mačke (šestorčke ali četvorčke). Kdor ne bo šel na vrh, bo lahko počakal na koči. Vremo bo.

Cena prevoza je 12 EUR, za mladino polovično.

 

 

 

 

 

VABLJENI VSI LJUBITELJI NARAVE!