Migojnice 6, 3302 Griže

 

 

 

 

VABILO NA POHOD ČEZ POHORJE,

03.10.-04.10.2009

 

 

 

Vabim vse prijatelje planin in lepe narave, da se nam pridružijo na 2-dnevnem izletu čez Pohorje.

Start bo 3.10.2009  ob 6.30 uri iz Migojnic in 6.45 z avtobusne postaje v Žalcu.

 

Peljali se bomo do Mariborske koče na Pohorju, kjer dobimo 1.žig od slovenske transverzale, nadaljujemo proti Ruški koči na Arehu. Sledi ogled slapa Šumik in malo daljši postanek. Pot bomo nadaljevali proti Klopnemu vrhu in se potem spustili proti domu na Pesku, kjer bomo tudi prenočili.

 

Drugi dan nadaljujemo pot proti Lovrenškim jezerom in ogled le teh, sledi Ribniška koča in malo daljši postanek pred našo zadnjo postojanko, Germovškov dom na Kopah, kamor bomo prispeli v poznih popoldanskih urah, še posebej, če bomo med potjo nabirali gobe.

 

Vsak dan bomo hodili približno 7 ur, zato priporočam dobro obutev (gojzarje), adidaske odpadejo, ker je teren na nekaterih delih močvirnat, pa tudi blata je precej, zato svetujem gamaše, da bodo hlače ostale suhe (zjutraj je tudi močna rosa); pohodne palice, malica in pijača iz nahrbtnika, ker pa je na poti dosti koč, si hrano in pijačo lahko kupite tudi tam. Tudi kakšno toplo oblačilo ne bo odveč, ker je le že jesen tukaj, za bolj zmrzljive tudi kakšna kapa in rokavice.

 

Cena avtobusnega prevoza znaša 17 EUR po osebi. Nočitev na Pesku (ni več planinski dom ampak spada pod hotel Planjo, zato so cene malo višje) pride 14 EUR, nočitev z zajtrkom 23 EUR in 1,30 EUR turistična taksa. Te cene veljajo s planinsko izkaznico.

 

Prijave pobira Polavder Janja GSM 051/346-707 do srede, 30.09.2009 zvečer, zaradi potrditve rezervacij.

 

Lep planinski pozdrav in se vidimo. Pridite ne bo vam žal, ker je Pohorje v tem času čudovito.