PLANINSKO DRUŠTVO

ZABUKOVICA

 

 

 

vabi na 12.pohod za srce

PO ŠTUKLJEVI POTI

v soboto, 12. septembra 2009 ob 6.00 uri iz Migojnic

 

 

 

Dolenjska in belokranjska podružnica Društva za zdravje srca in ožilja Slovenije v soboto, 12.septembra 2009,  pripravlja že 12.tradicionalni pohod ZA SRCE. Organizatorji vabijo na dve poti, obe se imenujeta po znanih dolenjskih rojakih, ki sta vsak po svoje bila sinonim za zdravje. Daljša pot je Štukljeva pot, krajša pa je dobila ime po dolgoletnem prvem možu tovarne Krka Borisu Adrijančiču.

 

-po daljši Štukljevi poti za zdrave in bolj pripravljene udeležence: odhod bo ob 9.uri izpred Srednje kmetijske šole Grm, nadaljevali bomo po Trški gori mimo Starega gradu, Šempetra, Lutrškega sela in Dobove do cilja v športnem parku Zdravilišča Šmarješke toplice. Pot je dolga 12 km  (slabe 3 ure hoje).

 

-po krajši Adrijančičevi poti za manj zdrave in  pripravljene udeležence: start bo ob 10.uri izpred hotela Šport na Otočcu ( do tu se pripeljemo z avtobusum) do skupnega cilja  s Štukljevo potjo v športnem parku Zdravilišča Šmarješke toplice. Pot je dolga 4 km ( dobro uro lahke hoje).

 

Vsak udeleženec bo ob poti dobil spominek (majico), na cilju pa tudi topel zdrav obrok, sadje in brezalkoholno pijačo, po želji vam bodo izmerili pritisk ter podarili kakšen zdravstveni nasvet. Pohodu bo sledil kulturni program. Ob točno dogovorjeni uri se bomo zbrali pri našem avtobusu in se odpeljali domov.

 

Zbrali se bomo ob 6.uri pred pisarno društva v Migojnicah in potem na avtobusni postaji v Žalcu ter ob 6.20  uri na AP na Glaziji.

Za udeležbo se prijavite  do četrtka  10.9.2009 oziroma do zasedbe mest na avtobusu, pri organizacijski vodji Urh Štefki, tel.5707-738 ali gsm 031-539-839. Cena prevoza je 12 eur.  Startnine ni. Obe poti sta lahki , obujte lahko obutev, primerno  za hojo po gozdnih stezah in makedamu, oblecite se vremenu primerno. Ne pozabite na pohodne palice. Pohod bo ob vsakem vremenu. Vabljeni! Za življenje zdravo v gorsko naravo!

 

VABLJENI VSI LJUBITELJI NARAVE!