PLANINSKO DRUŠTVO

ZABUKOVICA

Migojnice 6, GRIŽE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vabi na planinski izlet

 

NA TRIGLAV

Od 1.-3.08.2009

 

 

 

Triglavska skupina po svoji razsežnosti precej prekaša druge gorske skupine Julijskih Alp, saj zavzema skoraj polovico celotne površine Vzhodnih Julijcev. Ima predvsem dve veliki privlačnosti: sam vrh Triglava in zelo lepo Dolino Triglavskih jezer.Tura, ki nam vse to najlepše pokaže,  je klasično prečenje Triglava z pričetkom ture v dolini Kot ter sestopom v Bohinj  po Dolini Triglavskih jezer.

 

Zbrali se bomo ob 4.40 uri na AP na Glaziji in ob 5.00 uri pred pisarno društva v Migojnicah in AP v Žalcu in se mimo Mojstrane zapeljali do Lengarjevega rovta v Kotu(940m).

Po petih urah zmerne hoje bomo prišli do Doma Valentina Staniča (2332 m), kjer bomo imeli krajši počitek. Manjša skupina pa se bo lahko po dogovoru povzpela iz doline Vrat  do Doma Valentina Staniča, nato bomo skupaj nadaljevali pot po grebenu (klini,jeklenice) preko Rži(2538m) in v dobrih dveh urah po lepi, razgledni poti prišli mimo Triglavskega doma na Kredarici(2515 m)  do Doma Planika (2401 m), kjer bomo prenočili. Prvi dan nas bo čakalo približno 7-8 ur čiste hoje.

 

Drugi dan se bomo po dobro zavarovani poti preko Malega Triglava(2725 m) povzpeli na vrh Triglava(2864m), po krajšem počitku in obveznem slikanju pri Aljaževem stolpu se bomo spustili in pot nadaljevali mimo Tržaške koče na Doliču(2151m, žal jo je to zimo podrl plaz) in Zasavske koče na Prehodavcih(2071 m) do koče pri Triglavskih jezerih(1685m), tu bomo prenočili. Drugi dan nas bo čakalo približno 10 ur čiste hoje.

 

Tretji dan  bomo po zelo lepi in slikoviti poti čez Štapce(1851m) in planino Viševnik prišli do koče na Planini pri Jezeru(1453m) in mimo Kosijevega doma na Vogarju(1054m) sestopili v Staro Fužino(564 m).

 

Obvezna oprema: plezalna čelada, dobro uhojeni planinski čevlji, potrjena planinska izkaznica za leto 2009. Priporočamo tudi plezalni pas, uporabo samovarovalnega kompleta  in kolesarske rokavice, pa tudi palice bodo prišle prav. Ne pozabite tudi topla oblačila(rokavice,kapa,anorak).

 

Prijave sprejema Jančič Cveto najkasneje( zaradi rezervacij prenočišč) do  ponedeljka 27.07.2009  oziroma do zasedbe mest na avtobusu na mobitel 041 740 753. Cena prevoza je 30€ za odrasle, za otroke in študente je cena polovična.

 

Cena prenočišč: (skupna ležišča z plačano članarino PZS) Dom Planika 9€, Koča pri Triglavskih jezerih 12€.

 

VABLJENI VSI LJUBITELJI NARAVE