PLANINSKO DRUŠTVO

ZABUKOVICA                                                         

 

 

 

VABI  NA

 

POTEPANJE PO MANJ ZNANIH POTEH NAD LOGARSKO DOLINO

 

 v soboto, 19. JULIJA 2008

 

Odhod posebnega avtobusa bo izpred društvene pisarne v  MIGOJNICAH  ob 5,30 uri in  iz AP v  ŽALCU ob 5,45 uri.

 

Pot nas bo vodila preko Mozirja, Ljubnega ob Savinji,Luč in Solčave do Logarske doline. Avtobus bomo zapustili v Logarskem kotu in se od tam strmo podali v hrib in mimo okna nad slapom Brložnice prispeli na planino ZABRLOŽNICO (1510 m). Planina je opuščena, zavetje pa nudi lovska koča.

 

Pot bomo nadaljevali malo proti zahodu na SEDELCE (1580 m), s katerega se je možno povzpeti levo na TURNE (1635 m) ali desno k MATKOVEM OKNU (cca.1800 m). Mi bomo šli naprej  po lovski stezi proti FRISCHAUFOVEMU DOMU NA OKREŠLJU (1395 m). Sledil bo daljši počitek.

 

Zapustili bomo prijazen dom na Okrešlju in zavili na markirano pot proti Kamniškemu sedlu. Ko bomo prispeli do večjega balvana desno in melišča levo v dolino, se bomo po njem tudi spustili in proti koncu melišča poiskali lovsko stezo desno v smeri PASJEGA SEDLA. Hodili bomo med borovci, malo po meliščih,malo iskali pot , se ogledovali po pokrajini, gledali nazaj na Okrešelj in slap Rinka……Logarska dolina bo pred nami in samo spustiti se bo treba na naše izhodišče.

 

Potepanje je primerno za bolj izkušene planince z dobro kondicijo in primerno opremo, posebej so pomembni uhojeni planinski čevlji z dobrim podplatom in čelada na glavi je predpogoj (le to si lahko izposodite tudi v PD Zabukovica). Skupne hoje bo za skupino okrog šest do sedem ur ali celo več brez vštetih počitkov. Naše potepanje se bo zaključilo pri planšariji v Logarskem kotu, tam smo zjutraj zapustili avtobus.

 

Ob povratku v Spodnjo Savinjsko dolino se bomo ustavili še pri naravni znamenitosti Igla in si za uspešno planinsko potepanje po manj znanih poteh nad Logarsko dolino nazdravili z svetlo, mešano ali temno Laško varianto

 

Cena prevoza z avtobusom je 12 € za odrasle člane, dijaki in študentje imajo popust in plačajo samo 6 € .

.

Prijave so obvezne do vključno srede, 16.07.2008 pri organizacijskem vodji Bogomilu Polavder- Milanu na mobitel 041-688-055, tehnično izpeljavo potepanja pa bosta izpeljala planinska vodnika Cveto Jančič (041-740-753) in Jano Cerjak (031-533-412).

 

Vljudno vabljeni !