VABITA

 

na planinski izlet po Slovenski planinski poti

v soboto,16.in v nedeljo,17.06.2007

KRN (m)-KRNSKO JEZERO

 Odhod ob 5. uri iz Trja in 5.15 izpred sedeža PD Žalec. V primeru zadostnega števila prijav bo organiziran avtobusni prevoz.

Krn (2245m) je najvišja gora v krnskem pogorju. Poznan je po svoji zgodovini, saj je tu v prvi svetovni vojni potekalo eno izmed najbolj krutih bojišč soške fronte. Opis poti v primeru avtobusnega prevoza: Prvi dan: Pot bomo pričeli v Bohinju mimo Koče pri Savici (653m) preko Komne (1520m). Po krajšem postanku bomo pohod nadaljevali mimo koče pod Bogatinom (1513m), nato pa se bomo spustili do Planinskega doma pri Krnskih jezerih (1385m), kjer bomo tudi prenočili. Za opisano pot bomo potrebovali 5-6 ur. Drugi dan: Proti našemu cilju – Krnu se bomo podali mimo Krnskega jezera. Ta dostop je lahek, ves čas imamo lep razgled na vršace Julijskih Alp in na največje ledeniško jezero v Sloveniji, ki kot smaragd odseva iz doline. Od doma imamo na vrh Krna 3 ure hoda. Sestopili bomo v Drežnico (4 ure). Skupaj približno 7 ur.

Opis poti v primeru lastnega prevoza:

Prvi dan: V primeru prevoza z osebnimi avtomobili, se bomo na vrh Krna podali že prvi dan (po isti poti), za kar bomo potrebovali od 8-9ur. Prenočili bomo v Gomiščkovem zavetišču na Krnu, ki je 60 m pod vrhom Krna.Drugi dan: Sestop po isti poti mimo Krnskega jezera čez Komno v Bohinj.

Oprema: Dobro uhojeni planinski čevlji, pohodne palice, hrana in pijača iz nahrbtnika (na kočah bo možno dobiti tudi topel obrok), rezervna oblačila in zaščita pred soncem in dežjem.

Cena prenočišča z veljavno planinsko izkaznico na skupnih ležiščih je 5 € (Gomiščkovo zavetišče), polna 10 €. Cena prenočišča v sobah do 4 postelje je 12 € oz. 24 € brez popusta. Zato torej ne pozabite planinskih izkaznic.

Cena avtobusnega prevoza je ob minimalni udeležbi 30 pohodnikov 20 €, pri večji udeležbi bo ustrezno nižja.

Pot je zahtevna, potrebna je dobra kondicija. Vsak udeleženec pohoda hodi na lastno odgovornost.

 Zaradi rezervacije prenočišč in organizacije prevoza obvezna prijava do srede 13.6.2007 na telefon 031 - 320-242 Dušan Šip,041 - 781-185 Ivo Lindič in 041 - 662-883 Ivan Podpečan

Vljudno vabljeni in lep planinski pozdrav!