Vodniški in mladinski odsek PD Žalec  vabita                                      

                                                           na

              KUM (1220m)

                                v soboto, 21. maja, 2011

 

 

Nezahteven izlet je namenjen vsem generacijam planink in planincev iz PD Žalec in PD Galicija.

ODHOD: Pred POŠ Trje in OŠ Petrovče se zberemo  ob 7.45, na parkirišču pri OŠ Žalec pa ob 8. uri.

 

Z avtobusi se bomo odpeljali čez Podmejo in skozi Trbovlje do Lontovža pod Kumom. Od tu naprej pa se bomo vzpeli po zložni, enakomerno vzpenjajoči poti do koče, ki stoji tik pod vrhom Kuma (na 1211m).

Vzpon bo trajal okrog dve uri. Po uri in pol počitka, lepih razgledov, za najmlajše tudi igre na igralih in malici se bomo vrnili do avtobusa. Okrog 16. ure  bomo predvideno doma.

S tem izletom se pridružujemo občinski rekreativni akciji Razpnimo jadra in bližnji 44-letnici PD Žalec, ki jo bomo skupaj praznovali z družabnim srečanjem na Bukovici 11. junija 2011.

 

CENA PREVOZA: 7€ za otroke in 12 € za odrasle. V družini s štirimi člani je prevoz za enega otroka brezplačen. Izlet bodo vodili vodniki PZS iz PD Žalec in PD Galicija.

 

OPREMA:  Predvsem je pomembna primerna obutev, torej planinski čevlji ali visoki zimski čevlji z dobro narebrenim podplatom. V nahrbtniku naj bo rezervna obleka.V koči bo možno naročiti topel obrok, čaj in ostale pijače. Ob zelo slabem vremenu bomo izlet odpovedali.

Vabimo vas, da se izleta udeležite v čim večjem številu in preživite s prijatelji in najbližjimi prelepo soboto v hribih!

 

Prijavite se do četrtka, 19. maja 2011, na tel. številki:

031 320 242 (Dušan Šip)

041 662 883 ( Janez Podpečan)