PLANINSKI DRUŠTVI  ŽALEC in GALICIJA


 

 

VABITA NA 10.DEL KOROŠKE PLANINSKE POTI

 

 

OLŠEVA(1929m)

v soboto, 24.10. 2009.

Dolgemu, od zahoda do vzhoda raztegnjenemu, grbastemu hrbtu podobna karavanška gora, ki je našla svoje vzvišeno mesto med Peco na severu in Raduho na jugu, to je Olševa.

Odhod: Odhod iz Galicije od OŠ Trje  ob 600. Iz Žalca je odhod izpred pisarne PD Žalec ob 615. Z avtobusom se odpeljemo potem po opisani poti. V kolikor ne bo dovolj prijav gremo z osebnimi avtomobili.

 

Opis poti: Iz Luč se naprej peljemo proti Logarski dolini, a le do vasi Solčava. V Solčavi zavijemo desno v smeri Podolševa in Črna na Koroškem.Usmerimo se desno in cesti sledimo do prelaza Spodnje Sleme, ki meji na Koroško. Tu na parkirišču ob cesti parkiramo. Usmerimo se na ozko cesto za oznakami Olševa. Po pol ure hoje po cesti pridemo do križišča na Zgornjem Slemenu. Tu se usmerimo na markirano pot proti Olševi, ki nas kmalu pripelje do pašnika, kjer se pričnemo vzpenjati ob ograji. Pot nato zavije nekoliko v desno in se skozi gozd še nekoliko strmeje vzpne. Strmina ne popusti in iz gozda pridemo šele nekaj metrov pod Lepim vrhom (1616m).
Od Lepega vrha naprej hodimo po razglednem grebenu in tudi pot postane bolj položna. Pot nas nato vodi čez nekaj neizrazitih vrhov (Odenični hriber, Gladki vrh, Visoka peč) in z leve se nam priključi tudi pot iz Podolševe.
Z Visoke peči se nato nekoliko spustimo in sledi še približno 20 minut strmega vzpona proti vrhu.
Vse skupaj bo hoje za približno 5.ur

 

Oprema: Priporočamo palice, zaščito pred  dežjem, uhojeno planinsko obutev. Pot ni zahtevna vendar zahteva solidno fizično kondicijo. Hrana je iz nahrbtnika.

 

Prevoz:  z avtobusom ali z osebnimi avtomobili.

 

Prijave in informacije do četrtka 22.10.2009            Dušan Šip 031 320 242

                                                                                      Milan Vogrinc 031 391 319

         

                                                                                 

Lep planinski pozdrav!