TRIGLAV ZA PRVOPRISTOPNIKE

        (Pokljuka – Kredarica – vrh Triglava)

 

                               17. , 18. september 2011

 

Vzpon je primeren za prvopristopnike, ki zmorete 5 do 6 ur hoje v normalnem tempu, ki že imate kakšne izkušnje z varovali na planinskih poteh in vas ne bo motilo spanje na skupnih ležiščih. Po planinskih merilih je to zelo zahtevna zavarovana planinska pot.

 

Odhod: v soboto, 17. 9. ob 4. uri zjutraj izpred sedeža PD Žalec.

 

Povratek: v nedeljo, 18. 9. pozno popoldne.

 

Prevoz: z osebnimi avtomobili. Če te možnosti nimate, se dogovorite z vodniki. Stroške za prevoz (15€) plačate vozniku.

 

Tehnična oprema: obvezna čelada, priporočamo tudi samovarovalni komplet, če ga znate uporabljati (oboje lahko dobite v PD Žalec), prva pomoč in plačana članarina.

 

Obleka: Primerna naj bo za nižje temperature med 5 in 20 stopinj C in naj vas ščiti pred vetrom ( kapa, rokavice, vetrovka). Nujna je rezervna  obleka zaradi znojenja ali morebitnega rosenja. Priporočljiva je večplastna obleka, npr. majica, srajca z dolgimi rokavi, »vindstoper« ali vetrovka. Za gibanje v koči in spanje rabite kaj lahkega. Spalna vreča ni potrebna, ker so ležišča rezervirana. Obvezni so seveda tudi dobro uhojeni planinski čevlji. Zložljive palice so primerne za prvo polovico poti.

 

Hrana: najmanj liter tekočine na dan, vmes čaj, voda oz. druga pijača na koči.

Malica in večerja sta iz nahrbtnika, za kosilo priporočamo toplo enolončnico v koči. Vzemite s seboj še rozine, čokolado ali energijske ploščice.

 

Stroški: prevoz, prenočevanje, obroki na koči in organizacija izleta

Prevoz 15€ za voznika, prenočevanje v koči 13€ (23€ brez plačane članarine PZS), stroški organizatorja 10€.

 Dodajam nekaj informativnih cen v koči na Kredarici: enolončnica z mesom 6,7€, brez 5,2€; čaj 1,8€, voda 0,5l 2€, sok, ledeni čaj 3€, pivo 3,9€, vino1dcl 1,3€.

Prijave do četrtka, 15. 9. 2011 na tel. 031 320 242 (Dušan Šip)

 

Izlet bo organiziran samo v stabilnem vremenu. Vabljeni!