MARTINOVANJE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V SOBOTO, 12.  NOVEMBRA 2011, OB 7.00 URI NA GLAZIJI

 

 

Planinsko društvo Brezje nas vabi na Vladov spominski pohod na Martinovo soboto po obronkih vzhodnega Maribora in zahodnega območja Slovenskih goric.

 

Zberemo se na že znanih avtobusnih postajališčih in ob 7.00 uri na AP Glazija , ob 7.10 na AP v Žalcu.Odpeljemo se do naselja Brezje, kjer se zberemo pri cerkvi. Pot poteka iz Brezja do naselja Dogoše in naprej v Zg. Duplek, kjer se povzpnemo na obronek Slovenskih goric.Pot nato zavije proti severu do naselja Metave. Hodimo po vzhodni strani Maribora vse do vinske kleti pri Vladu, kamor bomo prišli po dobrih dveh urah zmerne hoje. Sledi krst mošta ter malica s poizkusom novega vina. Po dobri uri nadaljujemo pot do Jožeta, kjer bo kratek postanek in okrepčilo.

 

Zdaj je ura že krepko čez poldne, zato moramo pot nadaljevati, da pridemo s krajšimi postanki do mraka na cilj čez Gorco do Črnega barona. Tu se naše popotovanje po Martinovi poti konča, lahko pa nadaljujemo do izhodišča pohoda do Brezja, kjer nas bo čakal avtobus.

 

Vse informacije in prijave sprejemamo na telefonsko številko 041 368 651 – MITJA , ki  nas bo  tudi vodil. Pot  je primerna za vse starostne skupine.

 

Na avtobusu plačate 14.00 € za avtobusni prevoz in AC.

 

 

                 PRIJETEN DAN KLIČE NA MARTINA !