VELIKI VRH

 

 

 

 

 

 

V NEDELJO, 22. MAJA 2011 OB 6.00 URI NA GLAZIJI

 

Planinsko društvo Zavod za zdravstveno varstvo Celje vas vabi na Golico. Golica je od vseh strani izredno lahko dostopna in slovi po silno obsežnem in pestrem razgledu ter po narcisnih poljanah. Domačini jim pravijo ključavnice, ker so kljukaste in pokrijejo vso vzhodno krilo gore tako na gosto, da je videti, kot da bi padel sneg.

 

Zberemo se na že znanih AP in na Glaziji ob 6.00 uri in na AP v Žalcu ob 6.10 uri.  Odpeljemo se do Jesenic in tukaj zavijemo desno po makadamski cesti do Doma pod Golico, 933 m.n.v.. Sledi tri urni vzpon na Kočo na Golici, 1520 m.n.v.. Po krajšem počitku se bomo povzpeli še na vrh Golice 1835 m.n.v. Nato sledi spust do Doma pod Golico, kjer nas bo čakal avtobus. Prvo skupino bo vodil PLV JANEZ OMAN.

 

Druga skupina se bo pripeljala do Doma na Pristavi, 975 m.n.v. Tukaj zapustimo avtobus in se odpravimo po Medvedjem dolu do Planine Seča in naprej do prevala Medvedjak, 1698 m.n.v. Pot nadaljujemo ob državni meji na VELIKI VRH, 1944 m.n.v., Kotschnasattel, 1733 m.n.v. in po planini Struški pridemo do  Sedla Kočna, 1469 m.n.v. in naprej na Ptičji vrh, Sedla Suhe in do Koče na Golici ter do Doma pod Golico, kjer nas bo čakal avtobus.Za omejeno pot bomo potrebovali sedem ur in jo bo vodil PLV SLAVKO ŠKRUBEJ.

 

Za  planinsko turo se lahko prijavite na telefonsko številko 041 613 854 - SLAVKO in na avtobusu plačate 15.00 € za avtobusni prevoz in AC.

 

VAREN KORAK IN LEP POGLED NA KLJUČAVNICE !