G O L I  V R H

 

 

 

 

 

 

 

V SOBOTO, 23. OKTOBRA 2010, OB 7.00 URI NA GLAZIJI IN NA ŽE VSEH ZNANIH POSTAJALIŠČIH.

 

Športna zveza Brežice nas vabi ob prazniku Občine Brežice na 34. pohod po poteh Brežiške čete, katerega se že tradicionalno udeležujemo.

 

Dobimo se ob 7.00 uri na AP Glazija in ob 7.10 na AP v Žalcu ter se odpeljemo do gradu Podsreda in naprej do Pišec .Tukaj bo ob 9.00 uri proslava v počastitev borcev Brežiške čete, ob 10.00 uri pa se začne pohod po krajši ali daljši poti.

 

Daljša pot nas bo vodila v naselje Goli vrh in nato vzpon na isto imeni vrh, 561 m.n.v. Nato sledi spust v naselje Poklek pri Podsredi.Tu prečimo regionalno cesto PODSREDA – SENOVO, 340 m.n.v. do naselja Gorjane. Tukaj se po krožni poti vrnemo na izhodišče pohoda v Pečice.

 

Vodil vas bo PLV Franjo Kunej in jo bomo zmogli prehoditi v dobrih  4 urah.

 

Krajša pot se bo prav tako začela v Pečici in se na Golem vrhu  odcepi do gradu Podsreda, nato se pohodniki vrnejo v Pečico.  Kdor se bo odločil za krajšo različico, bo potreboval dve do tri ure hoje. Vsak udeleženec prejme posebno izkaznico pohoda.

 

Startnine ni.Izgubljeno energijo vam bo povrnil brezplačni partizanski golaž.

 

Na avtobusu boste plačali 10.00 € za avtobusni prevoz. Vse ostale informacije in prijave na telefonski številki  031 706 509 – Franjo.

 

 

SREČEN IN VAREN KORAK PO POSAVSKEM HRIBOVJU !