GORSKI  KOTAR

 

 

 

 

 

 

 


V NEDELJO, 8. JUNIJA 2008, OB 6.00 URI NA GLAZIJI

 

 

Planinsko društvo ZAGREB – MATICA nas vabi na sedmi pohod po Goranski planinski poti od  PINTARICE do RUDNIKA,1052 m.n.v.

 

Zberemo se na Glaziji, v nedeljo, ob 6.00 uri in v Žalcu na AP ob 6.10 uri. Odpeljemo se do Bloške Police in do mejnega prehoda Babno Polje ter mimo Čabra do vasi Hrib 750 m.n.v. Tukaj zapustimo avtobus in pod vrhom hriba PINTARICA, 780 m.n.v ter se pri zadnji hiši na koncu vasi  spustimo do asfaltne ceste GEROVO – ZAMOST. Po 200 metrih zapustimo asfaltno cesto in se začnemo vzpenjati na Sv.Goro s cerkvijo MALE GOSPE, 794m.n.v. Sledi sprehod skozi gozd do slikovite vasice KRALJEVI VRH,950 m.n.v. in naprej skozi TRŠČE , FRBEŽARE do planinskega doma in do restavracije BRVNARE, kjer je za nekatere konec pohoda. Ostali, ki bi želeli nadaljevati, pa sledi še vzpon in spust na 1052 m visoki Rudnik. Za vzpon in spust bomo potrebovali 1uro in15 minut.

Za opisano pot bomo potrebovali pet ur hoje in je primerna za vse starostne skupine. Ne pozabite nekaj kun in osebno izkaznico za prehod državne meje. Za startnino 10 kun bomo  dobili na koncu pohoda čaj in  fižolovo juho.

 

Pot je primerna za vse starostne skupine, ob poti pa bomo občudovali nekatere rastline, ki rastejo samo na tem področju. Po omenjeni turi vas bo vodil PLV FRANJO KUNEJ.

 

Za prijavo in informacije pokličite na telefon 031 706 509. Na avtobusu   plačate 15.- € za avtobusni prevoz. 

  

 

      SREČNO IN VAREN KORAK PO GORSKEM KOTARJU !