KORNATI IN VIS   od 19.10. do 23.10.2016

Vse prijatelje naših izletov obveščamo, da izlet na Korčulo ( od 28. do 31.10.2016 ) zaradi premajhnega števila  odpade. TA  Relax nam pa zato  ponuja možnost izleta na Kornate in Vis ( skupaj z drugo skupino potnikov ).

19.10.2016: odhod ob 1.00 uri z dogovorjenega mesta in vožnja proti Zadru. kjer se nas čaka domačin z barko. Po dobrodošlici in zajtrku ( sendvič) se vkrcamo na barko in zaplujemo  proti Kornatom. Med plovbo bomo uživali poglede na prepadne pečine, ribiške vasice, kristalno čisto morje ali pa se bomo prepustili omamni dalmatinske glasbi in vinu.  V enem izmed zalivov  se bomo ustavili za kopanje in kosilu na barki. Sledi vožnja v Primošten in namestitev v hotelu Zora. Večerja in glasba.

20.10.2016: Zajtrk. Sledi vožnja do Splitske luke in vkrcanje na trajekt za otok Vis. Po izkrcanju na Visu, se takoj odpravimo na barko, kjer nas čaka dobrodošlica z viško specialiteto«Viško pogačo«, drugače pa plujemo na otok Ravnik, kjer si bomo ogledali Zeleno jamo. Z barko se bomo zapeljali v enega izmed obalnih bunkerjev in si ga ogledali  ter se pogovarjali o obrambnem sistemu otoka, ki je bil pomembna postojanka že pri Grkih, Rimljanih, Benečanih, Angležih, v Austroogrski, Italiji in bivši Jugoslaviji. Sledi vrnitev v Vis, namestitev v hotelu ISSA, večerja in glasba.

21.10.2016: Po zajtrku ogled mesta Vis: Gospino batarijo-trdnjavo z muzejem iz razbitin ladij, ki so potonile v bližini ( zbirka amfor ). Etnološki muzej ( vstopnina za notranji ogled 20  kun ). Sledi ogled Martvila –staro grško pokopališče in ostanki antične ISSE, polotok Prirovo s samostanom Sv.Jerolima.Prosto. Večerja in glasba.

22.10.2016: Zajtrk , sledi »vojaška tura« na najvišji vrh Hum, 587 m z čudovitim razgledom na Komižo, Apenine in Južni Jadra. Sledi Titova špilja, nato pa vožnja v Komižo ( prosto ). Možen pa bo po želji in doplačilu ogled  modre špilje na Biševu, vendar samo, če bo mirno morje. Skupina planincev pa lahko po dogovoru  osvoji zraven še kakšen  vrh. Večerja. Hotelska glasba.

23.12.2016: Zajtrk . Še zadnji utrinki mističnega otoka, morda tudi jutranje kopanje. Sledi vkrcanje na trajekt, vrnitev v Split in vožnja s postanki proti domu, kamor prispemo zvečer.CENA IZLETA: 245,00 € IN ZAJEMA: prevoz z avtobusom z vključenimi taksami in cestninami, trajekt Split –Vis-Split, 3x polpenzion v hotelu ISSA ***na Visu v dvoposteljnih sobah TWC,BP, 1 x polpenzion v hotelu Zora***  v Primoštenu, ogled Titove špilje, izlet na Kornate z vstopnino v Nacionalni park Kornati. Na ladji dobrodoslica, zajtrk, kosilo,neomejeno pijača(sok,odprto vino), izlet z ladjo s pokušino Biške pogače, ogled Visa, ogled Komiže, animacijski progra in glasba Pizzicato schow Band. Vodenje , izvedbo in organizacijo izleta. Doplačilo: vstopnina za notranje oglede, ki niso v programu 

Prijavite se na telef. štev. : 031 706 509 – Franjo ali na e-mail: franjokunej@gmail.com