KOSTEL
 


                                  

 

                                  

 

V SOBOTO, 23. MAJ 2009, OB 6.00 URI

               

PD Kočevje in TŠD Kočevje vabita  na tradicionalni Kostelski pohod.

 

Zberemo se že na znanih A postajališčih in ob 6.00 uri na AP Glazija in ob 6.10 uri na AP v Žalcu in se z naročenim avtobusom odpeljemo do Kočevja in naprej do vasi Fare, 225m. Tukaj dobimo pohodni kartonček in se odpravimo proti vasi Potok. V vasi zavijemo desno, čez travnike v gozd in mimo lovske koče na Kuželjsko steno, 874 m. Nato sledi spust do reke Kolpe in možen je tudi krajši postanek, da se naužijemo lepot reke Kolpe. Pot nadaljujemo skozi naselje Laze pri Kostelu in pod  Planico, 484 m, ter vasi  Štajer in Potok do Fare, kjer smo pohod začeli  in končali.

 

Pohod je primeren za vse starostne skupine in ga bomo zmogli prehoditi v slabih šestih urah. Omenjeno turo bo vodil PLV FLORJAN NUNČIČ.

 

V kolikor bo še volja in želja si bomo lahko ogledali Kostelski grad, 406m, ki je po svoji površini drugi največji grad  na Slovenskem. Prvič je bil omenjen leta 1313, nekaj časa je bil v posesti Celjanov. Francozi so grad porušili in sedaj potekajo sanacijska dela, da bo grad dobil nekdanje veličine. Manjka le še graščak, ki bi jim povrnil nekdanjo kostelsko moč in slavo.

 

Vse informacije in prijave dobite na telefonski številki 031 273329- MILENKA in na avtobusu plačate 15 .00 € za prevoz.

 

 

          PRIDRUŽITE  SE  NAM  IN  SREČNO  POT !