KRAKOV  GOZD

 

 

 

 

 

 

 

 

V NEDELJO, 23. NOVEMBRA 2008, OB 6.00 URI NA GLAZIJI

 

Planinsko društvo Polom Kostanjevica na Krki nas vabi po Čebularski poti - skozi Krakovski gozd iz Kostanjevice na Krki do Rake.

 

Dobimo se ob 6.00 uri na AP Glazija in ob 6.10 uri na AP v Žalcu ter se odpeljemo mimo Krškega do Kostanjevice na Krki.Ob 9.00 uri se začne pohod izpred gostilne Žolnir. Del poti bomo hodili po Resseljevi  poti, ki je dobilo ime po Josefu Resslu avtorju številnih iznajdb (stiskalnica za grozdje in oljke,  ladijski vijak…).

 

Pot nadaljujemo proti Krakovskemu poplavnemu gozdu.To področje je naravni rezervat, ki obsega v osrčju gozda 40 ha površine in je med rekami Sotlo, Savo in Krko. Posebno ob deževnih mesecih je večina gozda, ki ga namakajo potoki izpod Velikega Trna in Rake, zaradi stoječe vode in blata tako rekoč neprehoden. V njem prevladuje hrast- dob, katerega so v prejšnjem stoletju uporabljali za jambore.V gozdu živijo že skoraj iztrebljene ptičje vrste, različne rastline in cvetje.V osrčju gozda drevesa dosežejo tudi do 40 metrov višine, prav tako niso zanemarjene debeline, saj imajo tudi vrbo premera skoraj 8 m.

Pot nadaljujemo preko avtoceste skozi vasi do naselja Rake, 265 m.n. v., kjer nas bo čakal avtobus.

 

Po zanimivi dolenjski turi vas bo vodil PLV FRANJO KUNEJ, primerna je za vse starostne skupine in jo bomo zmogli prehoditi v dobrih štirih ali petih urah.

     

Informacije in prijave o turi sprejemam na telefonsko številko 031 706 509- Franjo in na avtobusu plačate 14.00 € za avtobusni prevoz.

 

 

      SREČNO IN DOBRO POČUTJE PO DOLENJSKI !