KRIŽEVNIK

 

 

 

 

 

 

 

 

V PETEK, 25. JUNIJA 2010, OB 7.00 URI NA GLAZIJI

 

Križevnik je zelo priljubljen med štajerskimi plezalci zaradi svoje drzno odrezane stene nad Robanovim kotom. Na južno stran se njegova pobočja zložno spuščajo na ruševnat svet Dleskovške planote.Vrh je enostavno dostopen z. nekdanje Polšakove planine.

Tja gor vas   po brezpotju vabi PLV SLAVKO ŠKRUBEJ in bomo turo zmogli prehoditi v šestih urah.

Dobimo se na običajnih postajališčih in ob 7.00 uri na AP Glazija, 7.10 uri na AP  Žalec ter se z avtobusom odpeljemo do planine Ravne, 1500 m.n.v. Tukaj zapustimo avtobus in se peš odpravimo do Polšakove planine in nad njo poiščemo izsekano pot, katera kmalu zavije na levo. Nadaljujemo po prehodih, naravnost navzgor nad rob grebena, levo od vrha Križevnika, od tam pa desno do najvišje točke 1909 m.n.v.

Pot nadaljujemo pod  Poljskimi devicami do Velike Zelenice in Velikega vrha, ki sta najvišji vzpetini najvzhodnejšega dvatisočaka osrednje skupine Grintovcev. Gora je znana po imenu Veliki vrh, četudi je Velika Zelenica višja za 4 metre. Sledi spust po Zelenih tratah do Sedelca, 1840 m.n.v. Tukaj poiščemo markirano pot in mimo Korita in stare Lučke koče do Planine Ravne , kjer nas bo počakal avtobus.

Predlagana tura je zaradi množice pašnikov, stezic in posek orientacijsko zapletena, a morda zaradi tega tudi bolj zanimiva. Na lovskih, pastirskih in gorskih poteh bomo lahko uživali v čudoviti gorski naravi, postlani z gorskimi cvetlicami.

Vse informacije in prijave za turo sprejemamo na telefonsko številko 041 613 854 (popoldne)  in na avtobusu plačate 13,00 € za prevoz.

 

VAREN KORAK PO CVETOČIH SAVINJSKIH ALPAH !