KRKINA  POT

 

 

 

             

               

 

 

 

   V NEDELJO, 14. MARCA 2010, OB 7.00 URI NA GLAZIJI

 

Planinsko društvo ZZV Celje vas vabi po Krkini planinski poti in sicer na Planino v Podbočju - KT št. 9. na izletniški kmetiji Stipič.

 

Dobimo se na že znanih postajališčih in ob 7.10 na AP v Žalcu, od koder  se odpeljemo do Kostanjevice na Krki in naprej skozi vas Podbočje do vasi Šutna. Tukaj zapustimo avtobus in se peš odpravimo čez most prek potoka Skradnica. Pot nadaljujemo levo ob potoku po stari Hraški poti, ki se rahlo vzpenja. Po enem km pridemo mimo vinogradov in zidanic do križa, kjer je kažipot proti vasi Hrastek. Po nekaj metrih prispemo na asfaltno cesto, ki pelje proti vasi Planina v Podbočju. Nadaljujemo desno 200 m po cesti in pri križpotju zavijemo levo navkreber na makadamsko cesto. Po 500 m pa  spet levo na gozdno cesto do jase. Že ob njenem vznožju zavijemo desno po ravni gozdni poti. Ker v tem delu prehajamo iz ene gozdne poti v drugo, se je treba držati Knafelčevih oznak in smernih puščic. Po 200 m pri kažipotu zavijemo levo, na gozdni poti pa desno, da pridemo iz gozda na poljsko pot in do vasi Brezje. Gremo mimo vodnjaka na asfaltno cesto proti vasi Planina v Podbočju. Po 100 m zavijemo desno na poljsko pot ter pri kažipotu levo navkreber, nato na travniku še enkrat levo, potem pa na njegovem robu desno. V nadaljevanju nas pot vodi v strmino, nato pa med travniki in njivami pridemo do vasi Planina v Podbočju. Vas je lahko izhodišče za vzpone na bližnje, sicer neoznačene vrhove ( Goli vrh, Lanišče, Planinska gora, Vrh), ki ponujajo prelepe razglede.

 

Del poti se vračamo po isti poti, potem pa pri križišču za Prušnjo vas zavijemo levo in gremo čez travnik in  gozd do Prušnje vasi. Pri odcepu za vas Frluga zavijemo levo po cesti za Vinjar in na kolovozno pot proti vasi Gradnje in naprej proti vasi Dol. Gremo čez njive in travnike in gozd, mimo vinogradov in zidanic, prečkamo most čez potok Sušica in pri kažipotu zavijemo proti gorici Bočje. Sledimo oznakam in pridemo nazaj v vas Podbočje, kjer nas bo čakal avtobus.

Po dogovoru je možen ogled tudi Kostanjeviške jame.

 

Izlet bo vodil PLV SLAVKO ŠKRUBEJ in jo bomo zmogli prehoditi v peti do šestih urah.Možno pa je skrajšati pohod za nekatere za dve uri, kjer bodo počakali v naselju Frluga. Prijavite se na tel.: št.: 031 706 509 – Franjo in na avtobusu  plačate 16.00 € za  prevoz.

 

       LEP SPREHOD VAM ŽELIMO PO OBRONKIH GORJANCEV !