PO KRPANOVI POTI

 

 

 

 

 

 

 

Turistično društvo Bloke nas vabi na  pohod po Krpanovi poti v sredo, 27. aprila 2011, s pričetkom od 8.00 do 10.30 ure.

Zberemo se na že znanih AP in ob 6.00 uri na Glaziji in ob 6.10 uri na AP Žalec. Peljemo se skozi Cerknico do Nove vasi, kjer zavijemo levo v vas Volčje in naprej do Bloškega jezera. Pri brunarici ob jezeru je začetek naše poti. Pot vodi skozi Sv. Duh v  vas Škufče in Ravnik na Gradiško, od koder je lep razgled po skoraj vsej Notranjski. Pot nadaljujemo preko  Štorovega in Zarha  do cerkve  Sv. Urha, kjer je nekoč stal grad Tabor Nadlišek. Nekoliko pod vrhom je označen prostor, kjer je  stala Fajglova hiša, domnevni dom Martina Krpana. Od tu se spustimo mimo ruševin gradu Pajkovo in skozi Zales do Bočkovega mlina, po domače malna, ki je star več kot sto let , pa še vedno obratuje. Pot nas vodi naprej  do Sv. Trojice,  znane iz povesti o Martinu Krpanu. Čez samotni in skrivnostni svet  meandrov  Bloščice pridemo do Velikih Blok in naprej preko Bradatke   do Bolškega jezera, kjer se KRPANOVA pot konča.

Za plačano startnina prejme  vsak udeleženec  spominsko darilo, napitek med potjo in topel obrok značilne bloške kuhinje.

Pohod je dolg okrog 21 km in ga bo vodil PLV SLAVKO ŠKRUBEJ. Pot je zložna in primerna za vsakogar Večina jo bo zmogla prehoditi v  petih urah .

Prijavite se na  telefonsko številko 041 613 854 - SLAVKO in na avtobusu plačate 16 € za avtobusni prevoz in AC.

 

PRIJETEN DAN VAM ŽELIMO PO NOTRANJSKI V                  

                    DEŽELI MARTINA KRPANA !