LABINSKA
        POT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V SOBOTO IN NEDELJO, 12.  in  13. MARCA 2011, OB 6.00 URI

 

PD ZZV Celje vabi vse člane in ostale ljubitelje planinskih pohodov na dvodnevno Labinsko turo. Prvi dan bomo prehodili  od Labina do planinske koče Skitača, naslednji dan pa bomo opravili še pohod od Brseča na Sisol do Plominskega zaliva.

Zbrali se bomo na že znanih AP in ob 06. uri na Glaziji. Peljali se bomo do mejnega prehoda Sočerga in naprej proti Puli, kjer bomo nekoliko pred njo zavili do Labina. Po ogledu starega mestnega jedra bo sledila priprava na pohod prvega dne. Hoje bo okoli 5 ur, nakar bomo prispeli do planinske koče Skitača, ki je nekaj posebnega. »Enkratnega«, pravi Vlado. Tukaj bomo imeli prenočišče, enolončnico za večerjo in čaj za zajtrk

Drugi dan se bomo z avtobusom odpeljali do Brseča. Od tu bomo nadaljevali peš na najvišji vrh Sisol (835 m), naprej na vrh Bukovo (771  m), mimo vrha Orliča na Lanišče (510 m) do Vidikovca , kjer se bo naša pot končala z lepim  razgledom  na Plominski zaliv  in gostiščem,  kjer bo možnost okrepčila. Tudi ta dan bomo hodili okoli 5 ur.

Pohod bo vodil VPZS Vladko KORŽE, ki zbira prijave  na tel. štev. 041 465 355. Na avtobusu pa boste poravnali 35 € za prevoz, AC, prenočišče in večerjo.

Vsi udeleženci pohoda obvezno vzemite s seboj  : osebni dokument, primerno planinsko opremo, po možnosti pa še spalno vrečo, zadostno količino vode, ker je na turi ni. Na koči pa bo možno nabaviti pivo in vino.

Vse pohodnike tudi obveščamo,  da bodo na turo lahko  s seboj vzeli le najnujnejše stvari, vse ostalo pa bodo lahko pustijo na avtobusu, ki bo vse pripeljal do koče. Tura je primerna za vse starostne skupine. Možnost bo tudi nabave izkaznic Labinske poti.

V A B L J E N I  !