LABINSKA
        POT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V SOBOTO IN NEDELJO, 17.  in  18. SEPTEMBRA 2011, OB 7.00 URI

 

PD ZZV Celje vabi vse člane in ostale ljubitelje planinskih pohodov, zlasti spomladanskih pohodnikov in na njihovo željo zopet na dvodnevno Labinsko turo. Prvi dan bomo prehodili  od  Plomina do  Labina. Od tu se z avtobusom odpeljemo do nepozabne planinske koče na Skitači, kjer bomo zopet prenočili. Naslednji dan pot nadaljujemo od koče do rta Crna Punta. Ker pa bomo imeli še dovolj časa, se bomo ob ugodnih vremenskih razmerah še malo namočili v morju.

Zbrali se bomo na že znanih AP in ob 07. uri na Glaziji. Peljali se bomo do mejnega prehoda Jelšane, nato  proti Opatiji in naprej do Plomina, kjer se naš pohod prične. Hoje bo okoli 6 ur, nakar bomo prispeli v Labin.

Drugi dan  bomo po zajtrku pot nadaljevali do rta Crna Punta, za kar bomo porabili okoli 2 uri. Preostali čas do odhoda domov, pa bomo izkoristili za proste aktivnosti ( tudi v vodi ) v zalivu Koromačno.

Pohod bo vodil VPZS Vladko KORŽE, ki zbira prijave  na tel. štev. 041 465 355. (razen v času med 03.09. in 11.09 – v skrajni nuji Franjo na 031 706 509). Na avtobusu pa boste poravnali 40 € za prevoz, AC, prenočišče,  večerjo in čaj zjutraj.

Vsi udeleženci pohoda obvezno vzemite s seboj  : osebni dokument, primerno planinsko opremo (planinski čevlji), po možnosti pa še spalno vrečo in kopalke, zadostno količino vode, ker je na turi ni. Na koči pa bo možno nabaviti pivo in vino.

Vse pohodnike tudi obveščamo,  da bodo na turo lahko  s seboj vzeli le najnujnejše stvari, vse ostalo pa bodo lahko pustijo na avtobusu, ki bo vse pripeljal na ustrezne točke na turi. Tura je primerna za vse starostne skupine. Spomladanski pohodniki ne pozabite izkaznic doma, da bomo lahko pot dokončali in prejeli značke!!!

 

V A B L J E N I  !