LISCA
 

 

 

 


                                          ( SKUPAJ OSVAJAMO VRHOVE – KRKA)                          

 

V  SOBOTO, 1. ALI NEDELJO, 2.MAJA 2010 OB 7.00 URI                           

                                     NA GLAZIJI.                                        

 

 

Tokrat vas vabimo na prvomajski izlet po Posavskem hribovju od Obrežja do Razborja ali turistične kmetije Bezgovšek.

 

Z naročenim avtobusom se s postajališča na Glaziji odpeljemo ob  7.00 uri in na AP v Žalcu ob 7.10  uri.Vožnjo nadaljujemo do Zidanega mosta in po lokalni cesti 2 km  do Obrežja. Tukaj zapustimo avtobus in smo v pol ure pri Gašperjevi koči pod Velikim Kozjem, 436 m. Po krajšem počitku se odpravimo po strmi stezi in v dveh urah prispemo na vrh Veliko Kozje, 987 m. Občutek izredne višine nam daje skalnati greben vrha, na katerem stoji čisto ob robu prepadnih sten, ki padajo proti zahodu in severozahodu. Pot nadaljujemo proti vzhodu in med potjo bomo obstali in občudovali lepoto nešteto vrst cvetja v najbolj pestrih barvah vse  do zavetišča Lovrenc.Tukaj pa bodo travniki  modri od svišča. V tej lepoti stoji cerkev sv. Lovrenca v kateri je nekoč pridigal Primož Trubar.

Pot nadaljujemo do travnatega vrha na Lisci, 947 m , ki slovi po svojem izrednem razgledu. Nato se spustimo do Tončkovega doma na Lisci, kjer se pridružimo prvomajskemu rajanju    

Možna je tudi krajša varianta. Pripeljemo se do Bezgovška in se peš odpravimo do Lovrenca in nato še na Lisco. Hoje bo za približno tri ure in jo bo vodil PLV NUNČIČ FLORJAN. Pot je primerna za vse starostne skupine.            

Hoje bo približno za pet do šest ur in jo bo vodil PLV SLAVKO ŠKRUBEJ.

Prijavite se na telefonsko številko 041 613 854 - Slavko in na avtobusu plačate 10.00€ za avtobusni prevoz.(V SLUČAJU SLABEGA VREMENA SMO VAM PONUDILI DVA TERMINA!)