VULKANSKI STOŽCI MADŽARSKE 

 

 

 

 

 


V SOBOTO IN NEDELJO, 11. IN 12. SEPTEMBRA 2010, OB 6.00 URI       

                                               

Planinsko društvo Zavod za zdravstveno varstvo Celje vas vabi na dvodnevni  pohod po Madžarski. To je dežela, ki jo večina pozna kot izrazito ravninsko, vendar se severno od Blatnega jezera vzpenjajo zanimivi vulkanski stožci, ostanki zadnjih delujočih vulkanov v tem delu Evrope.

 

Zberemo v soboto ob 5.00 uri na že znanih AP in  se odpeljemo proti  Dolgi vasi, nato  skozi Lenti, Keszthely in  do Raposka.

Vožnjo tukaj končamo in se povzpnemo na Szt.Gyorgy-hegy, 415 m.n.v.Naš drugi zanimivi stožec bo Csobanc, 378 m.n.v., nato sledi še Gulacs, 393m.n.v.  in zadnji Badacsony, 488m.n.v. Sledi spust do vinotoča. Tu bomo imeli degustacijo madžarskih vin in naprej do Balaton Eldorado kampa, kjer bomo prenočili in bo tudi  možna večerja po lastnem naročilu

 

Drugi dan po zajtrku se odpeljemo do naselja Nemesgulacs. Tu se bomo povzpeli na Toti-hegy, 346 m.n.v. in nato mimo vinogradov na Orsi-hegy, 311 m.n.v. do naselje Abrahamhegy, kjer nas bo čakal avtobus.V kolikor nam bo dopuščal čas, si bomo ogledali tudi največje svetišče BUDE v Evropi.     

 

Na poti domov se odpeljemo še  do zdravilišča Heviz. Možen bo  ogled zdravilišča in tudi triurno kopanje v notranjem bazenu ali  v čudovitem naravnem termalnem jezeru med barvitimi lokvanji …

 

Za na pot ne pozabite: nekaj hrane in tekočine, osebno in  planinsko  izkaznico, kartico evropskega zdravstvenega zavarovanja, lahke visoke pohodne čevlje in tudi palice vam bomo prišle prav.  Pa tudi  kopalke in kakšno brisačo vam priporočamo.

 

Izlet po vulkanskih stožcih bo vodil PLV SLAVKO ŠKRUBEJ, prijave in informacije pa  na telefonski številki 031 706 509 FRANJO KUNEJ.

 

Na avtobusu plačate  65.00 €: za prevoz, za nočitev s samopostrežnim zajtrkom, TT , dnevnici  in prenočišče za voznika, parkirnine, AC ter degustacijo madžarskih vin. (Po dogovoru je možna sprememba plana).

 

SREČNO IN VAREN KORAK PO VULKANSKIH STOŽCIH  MADŽARSKE !