Spoštovani!

 

Zahvaljujem se  Vam za vašo cenjeno prijavo za potovanje po MAKEDONIJI .

                                                 

P R O G R A M   P O T O V A N J A

 

1.dan 28.07.2008 ponedeljek SLO

Odhod s posebnim avtobusomob 23.00 uri na AP Glazija in na AP v Žalcu ob 23.20 uri. Sledi vožnja      po avtocesti mimo Beograda do Niša.

 

2. dan 29.07.2008 torek NIŠ – DONJI DUŠNIK

Prihod v Niš v jutranjih urah. Po panoramskem ogledu enega izmed najstarejših srbskih mest – Naise, se bomo sprehodili po niški trdnjavi in Kopitarjevi ulici imenovani »Kazandžisko sokače«, Mediani (rojstni kraj rimskega kralja Konstantina Velikega), se ustavili pri »Ćele kuli« in  taborišču »Rdeči križ«… Prosto za burek ali pa znameniti roštilj, ter nadaljevanje poti mimo Niške banje, v vznožje Suve planine in Babučke gore, kjer sledi nastanitev, nato pa predvidoma 3 urni popoldanski sprehod na Krivo Buko (1059m).  Večerja in nočitev.

 

3. dan 30.07.2008 sreda LESKOVEC - POPOVA ŠAPKA

Po zgodnjem zajtrku vožnja proti Makedoniji. Mimo Kumanovega in Skopja, kjer se nam priključi lokalni vodnik, se odpeljemo na Popovo Šapko. Na poti do hotela Slavija krajši postanek v Tetovu za ogled »Šarene Džamije« in edinstvenega prebivališča in hrama muslimanske bektaške sekte na Balkanu. Večerja in nočitev.

 

4.dan 31.07.2008 četrtek POPOVA ŠAPKA - MAVROVO

Po zajtrku se skupaj s planinskim vodnikom odpravimo na približno 6 do 7 ur dolg pohod proti 2748m visoko ležečem Titovem vrhu. Vožnja do Mavrova. Večerja in nočitev.

 

5.dan 01.08.2008 petek MAVROVO

Po zgodnjem zajtrku (lunch paket) vožnja z avtobusom do izhodišča, nato pa vzpon na najvišji vrh Makedonije, Golemi Korab 2753m/nm. Po približno osmih urah hoje se vrnemo na izhodišče in se odpeljemo v Mavrovo. Večerja in nočitev.

 

6.dan 02.08.2008 sobota STRUGA - OHRID

Zjutraj zapustimo Mavrovo. Po vožnji ob kanjonu reke Radice obiščemo samostan sv. Jovana Bigorskega ter ženski samostan Sv. Georgija v neposredni bližini. Nadaljujemo do Ohrida, bisera Makedonije, kjer sledi panoramski ogled mesta. Nastanitev, večerja in nočitev.

 

7.dan 03.08.2008 nedelja OHRID-SV. NAUM

Po zajtrku vožnja ob jezeru do vasi Trpejca in nato vzpon do približno 1400m visoko ležečega izhodišča, kjer zapustimo avtobus in se z lokalnim vodnikom podamo (približno 3-4ure) peš po NP Galičica. Osvojitev najvišjega vrha Magaro (2200m), od koder je lep razgled na Ohridsko in Prespansko jezero. Odpeljemo  se do cerkve sv. Nauma, ki je v sklopu sodobnega hotelskega kompleksa, v notranjosti pa je grob sv. Nauma, učenca Cirila in Metoda, ustanovitelja glagolice. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

 

8.dan 04.08.2008 ponedeljek BITOLA

Po zgodnjem zajtrku vožnja proti gorskemu masivu Baba, na katerem se nahaja NP Pelister. V spremstvu lokalnega vodnika se podamo na celodnevni pohod (približno 8 ur) do najvišjega vrha Pelister (2601 m), Malega jezera in Golemega jezera (na 2218m), od koder sledi spust do Streževa. Vožnja do hotela. Nastanitev, večerja in nočitev.

 

9.dan 05.08.2008 torek KRUŠEVO

Po zajtrku se najprej odpeljemo do Bitole. Sledi ogled znamenitega antičnega mesta Heraklea, potem pa sprehod po mestnem jedru do edinstvene in ene od največjih cerkva v Makedoniji, cerkve sv. Dimitrija. Sledi vožnja mimo Demir Hisara do Kruševa. Mesto z zanimivo arhitekturo, je najvišje ležeče mesto v Makedoniji, v preteklosti najbolj znano po »Ilindenski vstaji«, ki se je tu začela. Nastanitev ter večerja in nočitev.

 

10.dan 06.08.2008 sreda KRUŠEVO - RADOVIŠ

Po zgodnjem zajtrku se najprej odpeljemo v smeri Prilepa do vasi Dabnica, kjer zapustimo avtobus in se podamo na predvidoma 6 urni pohod, najprej do znamenitega samostana Trskavec, nato do Zlatovrva (1422m), od koder se spustimo mimo  nekdanjega mesta kraljeviča Marka ali »Markove Kule«. Vožnja proti Kavadarcem, kjer nas čaka pokušnja vina iz znamenite Tikveške kleti in večerja. Z vožnjo nadaljujemo mimo Negotina, preko Orlovega brda do Radoviša, kjer sledi nastanitev in nočitev.

 

11.dan 07.08.2008 četrtek RADOVIŠ-SKOPJE

Po zajtrku se z lokalnim vodnikom podamo na planino Plačkovica (približno 7 ur hoje), ter osvojimo njen najvišji vrh Lisec, ki se nahaja na višini 1754m. Sledi druženje s člani lokalnega planinskega društva, malica ter vožnja do Skopja. Večerja in nočitev.

 

12.dan  08.08.2008 petek VODNO-SKOPJE

Po zajtrku se podamo na pohod na vrh Vodno (1066m, predvidoma 2 uri hoje), izletniške točke prebivalcev Skopja. Po krajšem počitku pri planinskem domu na vzpetini Matka, nadaljujemo  do kanjona  reke Treske (predvidoma 3 ure). Vožnja do Skopja, kjer sledi še panoramski ogled nekaterih kulturno zgodovinskih spomenikov kot so: trdnjava Kale, cerkev sv. Spasa z grobnico revolucionarja Goce Delčeva, kamniti most, stara čaršija… Nekaj prostega časa za samostojne oglede in nakup spominkov. Večerja in nočitev.

 

13.dan 09.08.2008 sobota SKOPJE - SLOVENIJA

Predvidoma ob 05.00 uri zapustimo hotel, zajtrk nadomestimo z Lunch-paketom. Vožnja z vmesnimi postanki proti Sloveniji, predviden prihod v poznih večernih urah.

 

Cena:  550€

(pri udeležbi minimalno 40 potnikov)

 

Cena vključuje:

- avtobusni prevoz na določeni relaciji;

- vse cestnine, mitnine in parkirnine;

- 10x polpenzion v hotelih in penzionih **/*** nacionalne kategorije;

-   1x nočitev z zajtrkom

- vse zunanje oglede

- turistično pristojbino;

- osnovno turistično zavarovanje (priporočamo kot doplačilo skupinsko zavarovanje z asistenco Coris);

- pripravo, organizacijo in vodenje.

 

Doplačila: na licu mesta v vrednosti 40€+10€ (za tiste, ki se odločijo za osvajanje Velikega Koraba)

-          planinski vodnik na vseh planinskih in lokalnih destinacijah;

-          vstopnina v Samostan Sv. Jovana Bigorskega;,

-          vstopnina v Samostan Sv. Nauma;

-          pokušnja  tikveških vin;

-          večerja  v Kavadrcih;

-          vstopnina v antično mesto Heraklea;

-          vstopnine v sakralne objekte v Ohridu;

 

VAŠ VODNIK IN ORGANIZATOR IZLETA BO RENATO RIBIČ !

 

Plačilo izleta je možen v šestih obrokih , na TRR BALKANIKA  I-BAN SI 5604105-0112979329;

31. marec – 150€; 30. april- 150 €; 30. maj 100 €; 30. junij- 100€ in 15. julij-50 €.

 

VSE OSTALE INFORMACIJE IN PRIJAVE NA TEL. ŠT. 031 706 509 FRANJO KUNEJ.