PLANINSKO DRUŠTVO ZAVOD ZA ZDRAVSTVENO   VARSTVO

CELJE

 

 

ODSEK ZA POHODNIŠTVO,  IPAVČEVA 18, 3000 CELJE

Sekcija PIRAMIDA MARIBOR-PTUJ

 

KREMŽARJEV VRH – MALO DRUGAČE…..

sobota, 19. 11. 2011

 

 

Ob 5.30 odhod avtobusa z  Železniške postaje  v Ptuju, 6.00 iz Maribora – parkirišče pred Mercator centrom na Tržaški cesti 14. Sledi vožnja proti Selnici ob Dravi ter po Dravski dolini do Vuzenice.

 

Iz Vuzenice se odpeljemo na Primož na Pohorju do izhodišča, od koder se odpravimo peš proti Kremžarjevem vrhu (1164 m). Hodimo mimo Mačkove domačije in se vrhu približamo z druge -  severne strani, kjer je ob lepem in jasnem vremenu čudovit razgled na Koralpe, Uršljo goro, Peco, Raduho, Olševo….

Po postanku v koči se odpravimo na najbolj zahodni tisočak na Pohorju – Kremžarjev vrh, kjer je vpisna knjiga ter žig SPP in Koroške planinske poti.

Odpravimo se naprej, mimo Mačkovega križa, Brneškega sedla, po gozdni poti proti Sedovniku. Pri tej domačiji je znamenita Sedovnikova lipa, ki je bila zasajena po uspešni obrambi pred Turki leta 1532.

Po kratkem postanku naprej mimo Ižeka do Pohorske kapele in do gostišča na Sv.Primožu na Pohorju, kjer nas čaka malica. 

Po želji si še ogledamo cerkev Sv. Primoža z obzidanim pokopališčem. V Vuzenici se ustavimo za ogled župnišča, ki je postavljeno na živo skalo ter Slomškovo sobo.  Zanimivost njegove sobe, ki mu je bila pisarna, je edinstven, lesen tramovni strop iz l. 1653, poslikan s prizori iz takratnega življenja ljudi, živali in rastlin.

 

Tokrat nas bo pot vodila malo drugače – po neobičajni poti, pa tudi kako presenečenje nas čaka. Zato pričakujemo, da se odzovete vabilu Koroških hribov in gozdov.

 

Pijača iz nahrbtnika, pa tudi kakšen sendvič, lahko pa se karkoli kupi tudi na Koči pod Kremžarjevim vrhom. Topla malica bo pripravljena v gostišču na Primožu na Pohorju.

 

 

 

PRISPEVEK PO UDELEŽENCU:  20,00 €

 

 

 

 

Kaj potrebujemo za pohod?

 

Priporočamo primerno topla oblačila (glede na vremenske razmere), dobra planinska obutev, kapa in rokavice, vetrovko ter rezervno oblačilo, zaščito proti dežju,  zložljive pohodne palice.

S seboj pa naj bo vedno tudi planinska izkaznica s plačano članarino za tekoče leto, zdravstvena izkaznica in OSEBNI DOKUMENT.

 

ODHOD: ob 5.30 uri iz Ptuja – železniška postaja

                ob 6.00 uri iz Maribora -  Mercator center, Tržaška 14

                              

Hoja: predvidoma 5 ur

       

Težavnost: lahka nezahtevna pot

Izhodišče:  940 mnv

Kremžarjev vrh:  1164 mnv

 

Povratek: v  večernih urah  (cca 21 uri)

Izlet vodi vodnik: Branko Dokl s sovodniki:

Jadranka Furjan, Izidor Furjan, Franja Ferk

Prijave zbirata:  Jadranka Furjan –  041 257 157  ali 02/ 751 24 91

                                                        email.: jadranka.furjan@gmail.com

                           Franja Ferk – 051 320 988; email: franja.ferk@gmail.com

 

ROK PRIJAVE : ČIMPREJ – DO ZASEDENOSTI AVTOBUSA.