PLANINSKO DRUŠTVO ZAVOD ZA ZDRAVSTVENO   VARSTVO

CELJE

    

 

ODSEK ZA POHODNIŠTVO,  IPAVČEVA 18, 3000 CELJE

Sekcija PIRAMIDA MARIBOR-PTUJ

 

 

 

33.POHOD PO POTEH POHORSKEGA BATALJONA

 

SOBOTA, 8.JANUARJA 2011

 

Ob 06.30 uri se bomo zbrali na ŽP Ptuj in ob 7 uri na parkirišču pred Mercator centrom, na Tržaški cesti 14 v Mariboru. Sledi vožnja proti Zrečam in naprej na Roglo, kjer zapustimo avtobus. Od tu naprej se podamo peš do Koče na Pesku (1386m),kjer se bomo lahko ogreli s toplimi napitki. Startnina,ki je na začetku poti znaša 2 evra. Gremo naprej po cesti,nato po ozki gazi, prečimo začetni del rečice Črnava, nadaljujemo našo pot po mogočnih pohorskih gozdovih, prečkamo potoke Lobnico, Piklerico in prispemo do Treh žebljev, spomenika žrtvam 1.Pohorskega bataljona, kjer je 8.januarja 1943 bataljon dobojeval svojo poslednjo bitko. Pri Treh žebljih so mrtvi obležali tudi štirje člani družine Šarh, malega kmeta iz Lobnice –oče in trije sinovi. Pri spomeniku,ki je delo kiparja Slavka Tihca, se bomo vsak po svoje poklonili padlim borcem, nato pa nadaljevali še cca 15 minut do Doma na Osankarici.

V prizidku doma si bomo lahko ogledali muzej padlega bataljona in se po malici in počitku spustili do kmetije Višič v vasici Kot, kjer nas bo čakal topli napitek in avtobus,ki nas bo odpeljal v Zreče.

 

Zaključna prireditev pohoda z bogatim srečelovom bo potekala v športni dvorani Osnovne šole,kjer se bomo okrepčali,odžejali in se zavrteli ob zvokih ansambla Zreških 6.

 

Sledi še vožnja proti domu,  predviden prihod v večernih urah (med 20-21 uro).

 

 

CENA: 15 evrov pri udeležbi min 30 oseb

 

 

Kaj potrebujemo za pohod?

 

Priporočamo primerno toplo  oblačilo,vetrovko, kapo, rokavice,šal  ter rezervno oblačilo, gamaše, primerno obutev, pohodne palice. V nahrbtniku pa naj bo tudi kakšen sendvič in pijača. Možnost tople malice v Domu na Osankarici in v Zrečah.

 S seboj pa naj bo vedno tudi planinska izkaznica s plačano članarino za tekoče leto.

 

 

ODHOD: ob 06,30 uri, iz ŽP Ptuj

                Ob 7,00 uri iz Maribora- Mercator center Tržaška 14           

                 

HOJA: predvidoma 5-6  ur

OPREMA: za hojo v zimskih razmerah

POVRATEK  : v poznih večernih urah (20-21 ure)

VODNIKI:, Branko Dokl, Izidor Furjan, Jadranka Furjan, Franja Ferk

PRIJAVE: JADRANKA FURJAN jadranka.furjan@gmail.com ,tel.041 257 157