MILANOV  VRH

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V NEDELJO, 13. JUNIJA 2010, OB 6.00 URI NA GLAZIJI

 

Planinsko društvo ZAGREB – MATICA nas vabi na deveti pohod po Goranski planinski poti od TATINSKE DRAGE do MILANOVEGA VRHA,1011 m.n.v.

Zberemo se na že znanih AP in na Glaziji v nedeljo, ob 6.00 uri in v Žalcu na AP ob 6.10 uri. Odpeljemo se do Bloške Police in do mejnega prehoda Babno Polje. Na asfaltni Prezid – Tršče na imenovanem mestu TATINSKA DRAGA, 810 m.n.v. pri spomeniku NOB-a zapustimo avtobus. Pot nas vodi še 10 minut po asfaltni cesti v smeri Prezida in nato se vzpnemo skozi naselje Kozji vrh in naprej na Kozji vrh,916 m.n.v..Tukaj je tudi relejna postaja. Omenjeni vrh je lepa razgledna točka na mesto Prezid in na polja okoli njega. Nato sledi spust v gozd in skozi vas Zbitke do dveh kapelic.Še vedno imamo čudovit razgled na Prezid in na njeno okolico ter bližnje in daljne hribe. Pri naslednji kapelici imamo še pol ure vzpona na Vražji vrtec, 904,m.n.v., kateri se vzdiguje nad mejnim prehodom Babno Polje. Sledi spust v Prezid. Trasa pohoda se nadaljuje po zahodnem robu naselja in po Prezidskem polju, nato se vzpe do kapelice v zaselku Mlake in dalje po gozdnem predelu do Milanovega vrha, 1011 m.n.v, kjer se pohod konča.

Za opisano pot bomo potrebovali štiri ure hoje in je primerna za vse starostne skupine. Ne pozabite nekaj hrvaških kun in osebno izkaznico za prehod državne meje. Za startnino 10.- Kun bomo  dobili na koncu pohoda čaj, fižolovo juho in dnevnik pohoda .

Ob poti pa bomo občudovali nekatere rastline, ki rastejo samo na tem področju. Po omenjeni turi vas bo vodil PLV  FRANJO KUNEJ.

Za prijavo in informacije pokličite na telefon 031 706 509- Franjo. Na avtobusu   plačate 18.00.- € za avtobusni prevoz. 

  

      SREČNO IN VAREN KORAK PO GORSKEM KOTARJU !