TABALKANIKA

Biljana Ribič s.p.

Moše Pijada 41, 2000 Maribor Tel:  + 386 590 33 339

Tel:  + 386   40  56 55 93

Fax: + 386 590 55  454 


 

 

Identifikacijska št.: SI 12992151

Tr.račun : I-BAN SI56 04105-0112979329

E-mail: balkanika@t-2.net

www.balkanika.si


 

SILVESTROVANJE 2009

MOKRA GORA – SRBIJA

 

»S kozarčkom penine v roki in ljubimi osebami okrog sebe zakorakajte v leto 2010. Z nasmehom, upanjem in novo energijo. Sigurni smo, da bo boljše od predhodnega. Vam drage osebe izberite sami, mi smo tu, da poskrbimo za ostalo. Pričakajte novo leto z nami v Srbiji in boste na vsakem koraku začutili da se nadaljuje stoletna tradicija krajev in ljudi, ki so zmeraj znali prijazno pričakati, pogostiti in zabavati..«

Srečno 2010!

 

Sreda, 30.12.2009:

Odhod posebnega avtobusa iz dogovorjenega mesta predvidoma ob 04.00 uri. Vožnja po »Avtocesti bratstva in enotnosti« do Sremske Mitrovice, kjer naredimo krajši postanek za ogled zanimivega mesta, ki je skozi čas menjalo tako imena kot obliko. Od Ilirsko-Keltskega, antičnega, pa do enega izmed štirih najpomembnejših rimskih mest - Colonia Flavia Sirniensium, ki je bilo znano kot izhodišče za vojne pohode Trajana, Marka Aurelia in Klaudia II Gotskega. Nadaljujemo z vožnjo do Valjeva, kjer si bomo v spremstvu lokalnega vodnika ogledali eno izmed najbolj markantnih zgradb v mestu - »Kulo Nenadović« ter se sprehodili do Narodnega muzeja Valjeva, imenovanega »Muzej tretje dimenzije«. Vožnja v smeri Užic do vasi Zlakusa, kjer si bomo nekaj časa vzeli za sprehod in ogled zanimive vasice, kjer se večina gospodinjstev ukvarja z izdelavo »Užičkega zepterja« (možnost nakupa). Zanimivost je tudi bližnja kraška jama, katere vhod velja za največjega na Balkanu (višina 50m in širina 12m), kjer bomo slišali legendo o brezgrešnosti. Vožnja do Mokre Gore. Namestitev, večerja in nočitev.

Četrtek, 31.12.2009:

Po zajtrku se bomo podali na predvidoma tri in pol ure dolg pohod iz Mokre Gore (567 mnv) do predela Šargan. Po vzponu na najvišji vrh - Brezovica (1016 mnv) se bomo spustili do železniške postaje Jatare (700 mnv). Sledi atraktivna vožnja s muzejskim vlakom – znamenitim »Ćirom« do postaje v Mokri Gori. Sprehodili se bomo še do Mečavnika oz. »Drven grada«, etno vasi in letne akademije Emira Kusturice. Po ogledu vrnitev v hotel in priprave za najdaljšo noč. Ob 20.00 svečana večerja in nato zabava do zgodnjih jutranjih ur. Ob polnoči si bomo ob kozarčku penine zaželeli, da nam prihajajoče leto prinese srečne trenutke, uresničitev sanj…Nočitev.

Petek, 01.01.2010:

Po poznem zajtrku se bomo odpravili na potep po NP Tara. Z avtobusom se bomo (ob normalnih vremenskih razmerah) odpeljali do Mitrovca (1106 mnv), od koder se peš odpravimo na predvidoma pet in pol ur dolg pohod do srca NP, imenovanega Predov krst, kjer nam bodo postregli s toplo malico. Vrnitev v Mokro Goro. Večerja in zabava ob glasbi. Nočitev.

Sobota, 02.01.2010:

Po zajtrku vožnja do mejnega prehoda Mokra Gora, kjer bomo prečkali mejo med Srbijo in BiH ter nadaljevali z vožnjo do Višegrada. Postanek v mestu ki mu pravijo tudi »Varoš na vodi«, znanem po skoraj 500 let starem, kamnitem mostu z 11 loki. Tako most kot kraj je v svetu znan po knjigi »Na Drini Ćuprija«, delu nobelovca Ive Andrića. Po ogledu spominske sobe posvečene Ivi Andriću, bomo nadaljevali z vožnjo do Sarajeva, kjer lahko poskusite čevapčiče in burek v kateri izmed mnogih »čevabdžinic in burekdžinic« in si (po želji) ogledate Bezistan, Begovo džamijo, staro pravoslavno cerkev, katedralo… Predvidoma ob 15.00 bomo zapustili Sarajevo. Vožnja mimo Zenice, Doboja in Dervente do Bosanskega Broda, kjer bomo prečkali mejo in nadaljevali z vožnjo po avtocesti do Slovenije. Predviden prihod v poznih večernih urah.

 

Cena: 210€ in vsebuje:

  avtobusni prevoz na predvideni relaciji, vse cestnine, mitnine in dnevnice voznika, 2x polpenzion,

  1xnočitev z zajtrkom, 1x silvesterska večerja, 1x malica, glasba (3 dni), vse vstopnine v sakralne objekte,

  muzeje in NP, ki so v programu navedeni, vožnja s Šargansko osmico,- turistična pristojbina, priprava,

  organizacija in vodenje izleta.

 

Vse prijave in informacije na telefonski številki 031 706 509 – FRANJO in ob prijavi prosim plačajte določeno vsote na TR Balknike.