MONTAŽŠPIK NAD POLICAMI

 

 

 

V NEDELJO, 8. AVGUSTA, OB 5. URI (na Glaziji)

 

Tokrat se bomo odpravili v Zahodne Julijce in se povzpeli na eno najprivlačnejših gora tega predela. Pristopi nanjo so vsi bolj ali manj zahtevni . Mi se bomo na goro povzpeli s planine Pecol.

Peljali se bom do mejnega prehoda Rateče, pred Trbižem zavili proti Nevejskemu prevalu (Sella Nevea), nato pa se (še kar z avtobusom) povzpeli na planino Pecol. Že planina sam je dovolj atraktivna in obsežna, da je na njej mogoče in vredno preživeti prijeten dan, tudi planšarskih izdelkov ne manjka. Mi se bomo skupaj povzpeli do koče  Brazza, od tu dalje pa se bomo razdelili v dve težavnostni skupini. Tisti, ki se bodo odločili za lahko pot, se bodo povzpeli na Špik Hude police, ki je nekoliko nižji  Montažev sosed (2420) in je povsem enostavno dostopen. Druga skupina pa bo krenila po zahtevni poti proti vrhu Montaža in se preko Pipanove lestve povzpela na vrh. Vračali se bomo po isti poti.

Lahka pot nam bo vzela od 5 – 6 ur hoje, zahtevna pa 6 – 7. Zanjo je potrebna čelada in samovarovalni komplet.

Lahko turo bo bodil VPZS Florjan Nunčič,  zahtevno pa VPZS Slavko Škrubej.

Za avtobusni prevoz boste plačali 17 EU, vstopne postaje pa bodo kot doslej potekale po dogovoru. Prijavite se Milenki Kajtner na telefonski številki

O31 273 329.