MIKLAVŽEV POHOD

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Planinsko društvo Trbovlje nas vabi na nočni zimski pohod na Mrzlico, 1122 m.n.v.

 

V SOBOTO, 6. DECEMBRA 2008, OB 17 URI NA GLAZIJI

 

Zberemo se ob 17. uri na AP  Glazija in se z naročenim avtobusom odpeljemo  proti Žalcu, kjer bomo na AP  ob 17.10 uri. Peljemo se do Šempetra, kjer zavijemo v levo, do naselja Matke.Tukaj nas bosta naša prijazna planinska prijatelja Rudi in njegova žena Jožica pogostila z kuhanim vinom in  čajem, da bomo lažje osvojili vrh Mrzlice. Do koče na Mrzlici bomo potrebovali slabi dve uri zmerne hoje tako, da bomo ob 19.00 uri že na vrhu, ko  se začne program - obiskal  in  pozdravil nas bo sv. Miklavž z vsem svojim spremstvom ( tudi »parkeljni« ne bodo manjkali).

 

Po končanem programu sledi veselo rajanje, katerega se bomo udeležili tudi mi.

 

Ko bomo imeli vsega dovolj, se bomo peš odpravili  po vozni poti proti Prevalu Vrhe, 742 m.n.v., kjer nas bo čakal avtobus.Možna je tudi kakšna druga varianta sestopa, kar bo  odvisno od trenutnih vremenskih razmer.

 

Za  omejeno turo bomo potrebovali štiri do pet ur hoje. Turo bo vodil PLV SLAVKO ŠKRUBEJ, v pomoč pa mu bo naš asistent RUDI HRIBAR. Priporočamo dobro obutev, pohodne palice, gamaše, obvezno čelno svetilko in tudi manjše dereze nam bodo prišle prav.

 

Za omenjeno zimsko turo se lahko prijavite na telefonsko številko 031 706 509 in na avtobusu plačate 9.00 € za avtobusni prevoz.

 

      PRIJETNO DRUŽENJE NA MIKLAVŽEMU VEČERU !