OGRADI

 

 

 

 

Vzhodni »privesek« Debelega vrha ima obliko travnatega slemena s strmo odsekanimi stenami, ki padajo proti planini Laz in Krstenica. Nekoč je na spodnjem robu slemena bila skromna planina, na vrh pa je vodila speljana markirana pot. Vse to je že davno opuščeno, vendar je vrh prav lahko dostopen. Po tem brezpotju vas bo vodil PLV SLAVKO ŠRUBEJ,

 

V NEDELJO, 20. JULIJA 2008, OB 7.00 URI NA GLAZIJI

 

 Na AP na Glaziji se zberemo ob 7.00 uri in AP v Žalcu ob 7.10 uri in se odpeljemo do planine Blat, kjer zapustimo avtobus. Peš se bomo odpravili na Ograde, 2087 m.n.v., katere bomo prečili s severa proti jugu in tako spoznali oba pristopa. S planine Jezerce se bomo povzpeli po stari pastirski poti na širok travnati razgledni vrh. Tu se nam bo odprl pogled na  občudovanega  očaka - Triglava, ki ga bomo obiskali meseca avgusta. Levo je Debeli vrh in desno Stogi, za nami pa bo prostrana fužinska planota in v ozadju veriga Spodnjih Bohinjskih gora.

Po razglednem travnatem pobočju sestopimo po južni smeri.Sledimo stezi, ki nas po valovitem svetu vodi med ruševjem do ostankov nekdanje pašne planine na robu vršnega pobočja. Na to se priključimo vezni označeni poti in sestopimo do izhodišča na Planino Blato, kjer smo turo tudi pričeli.

V koliko nam bo dopuščal čas, se bomo iz kote 645m, povzpeli do Planinske koče Bohinjskih borcev, 690 m. n.v.in nato sledi spust po poti ob kanjonu Mostnice do Hudičevega mostu, kjer nas bo čakal avtobus.

Za turo se prijavite na tel. št. 031 706 509  in na avtobusu plačate

15.-€ za prevoz.

SREČNO IN VAREN KORAK PO FUŽINSKIH PLANINAH.