PRLEKIJA      

 

 

             

 

 

 

 

 

 V NEDELJO, 5. APRILA 2009, OB 7.00 URI NA GLAZIJI

 

 

Vabimo vas  na drugi del PPO v manj obiskano naravo, kjer se bomo gibali po svežem zraku, brez industrije z lepimi razgledi, po čudovitih prleških goricah, poljih, travnikih, gozdovih in spoznali  širokosrčne ljudi.

 

 

Zbrali se bomo na naših dogovorjenih AP in seveda ob 7.00 uri tudi na Glaziji, ob 7.10 na AP v Žalcu in se odpeljali do Ormoža. Ob jutranji kavi v hotelu bomo žigosali (KT-10) dnevnik «Planinska pot po občini Ormož ».

 

 Nato se bomo ustavili pri znani planinski družini s tega področja pri  Meškovih, (PD Maks Meško Ormož), kjer je KT-5.Pot nadaljujemo do kapele, kjer zavijemo levo do zadnje hiše v Lahoncih, nato po gozdu do zaselka, v katerem se je rodil Fran Ksaver Meško (1874- 1966), nato sledi vzpon na 325m visoki Kostanj KT-6. Po dolini Trnovci se vzpnemo na najvišji vrh naše poti Gomila, 352 m.n.v.KT- 7.

 

Sledi spust ob potoku in mimo močvirja do Savskega ribnika, nato rahel vzpon v Ritmerk KT-8,  pa zopet med vinogradi in po slemenu proti Sodinskemu  in Seneškemu vrhu do Kogla, 303 m.n.v. KT-9, kjer se naša pot konča.

  

Sprehajali se bomo mimo gostišč, domačij s kmečkim turizmom, vinotočev in zidanic tako, da lačni in žejni ne bomo odšli s tega območja.

 

Izlet bo vodil PLV FRANJO KUNEJ in jo bomo zmogli prehoditi v dobrih šestih  urah. Obljubim tudi, da bomo več hodili po makadamskih poteh  in ne asfaltnih.

 

 

SREČNO IN VAREN KORAK PO ČUDOVITIH PRLEŠKIH  GORICAH !