VELIKI ŠPIČEK

 

 

 

 

 

 

 

     V SOBOTO,24.OKTOBRA 2009, OB 7.00 URI NA GLAZIJI

 

Planinsko društvo Brežice v sodelovanju s Športno zvezo Brežice vabita ob prazniku občine Brežice na 33. pohod Po poteh Brežiške čete.

 

Dobimo se na že znanih avtobusnih postajališčih in ob 7.00 uri na Glaziji ter ob 7.15 na AP v Žalcu. Peljemo se  mimo Kozjega, Podsrede, Pavlove vasi do Pišec.Tukaj bomo prisotni pri  kulturnem programu in ob 10.00 uri se začne pohod.

 

Hodili bomo najprej po cesti proti zahodu do ribnika pri Marofu, kjer bomo skrenili levo proti gradu Pišece. Pot nadaljujemo mimo kamnoloma skozi gozd, desno po travniku do ceste Sv.Jedert – Svete gore, kjer  bomo zavili levo proti severu vse do Kerinovega križa. Tu bo krajši počitek. Pot bomo nadaljevali proti SV na vrh Intermedije, 662 m in do sedla Velika bukev, 591 m, kjer je lovska postojanka. Do vrha Veliki Špiček, 693 m, ki je naš cilj, ni več daleč.  Sledi spust na Mali Špiček in med naselji Zg.Podgojre – Sp. Podgorje do glavne ceste Bizeljsko-Pišece, kjer ni daleč do vrnitve v Pišece. To je daljša varianta in jo bomo zmogli prehoditi v treh urah.

 

Startnine ni, na koncu bomo potrdili dnevnik planinskega pohoda, podeljene pa bodo tudi značke, pa tudi pogostitev ( golaž) ne bo manjkala.

 

Po omenjeni poti vas bo vodil PLV NUNČIČ FLORJAN.

 

Vse informacije in prijave  dobite na telefonski številki 031 706 509 – Franjo in na avtobusu plačate 15.- € za avtobusni prevoz.

 

SREČNO IN VAREN KORAK PO POSAVSKEM HRIBOVJU!